Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilim Ribić:
Povratak na članak

Za 6% povišice treba se zadužiti

Radnicima s visokom stručnom spremom bolje su plaće kod privatnika, a onima sa srednjom spremom

Komentari 7

X2
xychhr-200
20:22 02.12.2015.

Uhljebi ne popuštaju, iako bi im trebalo biti jasno da s njihovim zahtjevima debelo ugrožavaju ovaj rast BDP-a, a time će ugroziti i njihove buduće plaće. Da su imalo pametni pričekali bi 2-3 godine, da se država kompletno oporavi, pa onda tražiti povišice.

VL
BU
bubimima
11:31 02.12.2015.

Šta hoće reći članak odnosno intervjuirani stručnjak? Da se država više neće zaduživati?

VL
Avatar Cinco
Cinco
11:39 02.12.2015.

Hrvatska je prije pobjede komunjara 2000. godine imala dug od 9 milijardi EUR-a, a od toga preuzeti dug po sfrj od 5,4 milijarde EUR-a (Badinter) . Znači u 10 godina (rat, obnova...) je se zadužila samo 3,6 milijardi. Nakon 4 4 godine komunista 2003. je dug već bio 20 milijardi eura (točnije 19.884.000). Znači 11 milijardi, a onda su svi samo nastavili zaduživati nas.

VL
ZE
Zemuncevic
21:32 02.12.2015.

Slusaj ti demagogijo!!! Umjesto da vas bar 50 tisica sjasi s drzavnih jasala i pocne nesto RADITI ti hoces povecanje placa za NERAD!!!! SRAMI SE tzv. POGLAVICO sindikata!!!!

VL
DU
Deleted user
10:19 02.12.2015.

HDZ je je tijekom svog drugog mandata od 2007-me godine, zadnje godine kad su proračusnki prihodi i rashodi koliko-toliko bili uravnoteženi, na valu dotadašnjih stopa porasta BDP-a, planirao buduću potrošnju i uspostavio proračunske okvire rashoda na 115-120 milijardi kn. To je uključivalo i brojne beneficije i stavke različitim interesnim skupinama, tj. onima čiji prihodi dolaze iz proračuna. Pa su u smislu toga i osnivana nova državna tijela - tzv agencije za ovo i ono sa desteinama tisuća novozaposlenih, potpisivani su mnogobrojni kolektivni ugovori sa sindikatima državnih i javnih zaposlenika kojima se kupovala njihova naklonost i podrška, dijelile su se mnoge socijalne pomoći, davale povlastice kupovine automobila ili poklanjali automobili i kada nije trebalo, i dalje su se zaprimali zahtjevi za braniteljske mirovine, itd itd. U međuvremenu, nastupila je kriza, prihodi proračuna su pali na 100 milijardi kn, a ugovore je trebalo ispoštovati... i Odtuda je krenula ta strašna spirala zaduživanja zadnji 5 godina, koju sada naši tzv domoljubi najviše koriste kao argument kako je SDP zaduživao zemlju za svoj račun. A radilo se svake godine o 20-ak milijardi kn minusa koje smo morali imati za isplate već ugovorenih obaveza, koje a nismo zaradili, a koje je posijao HDZ.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.