Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJELA DRAŽBA

Za 46 milijuna kuna KIO Keramiku kupila Keramika modus iz Vojnića

kio
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/4
28.10.2011.
u 16:26

Uz radnike, koji su u stečaju ostali bez radnih mjesta, najveći je gubitnik država koja neće moći naplatiti više od 350 milijuna kuna

Dok na jednoj strani otpušteni radnici i vjerovnici KIO keramike u stečaju za subotu pripremaju prosvjed i od Vlade RH i premijerke Kosor zahtijevaju da se i njima, kao i prevarenim radnicima Đakovštine, isplate potraživanja za neisplaćene plaće, naknade i otpremnine od 20-ak milijuna kuna, danas je na Trgovačkom sudu u Bjelovaru održana osma, posljednja javna dražba imovine stečajnog dužnika na kojoj su tvornice u Orahovici i Rujevcu dobile novog vlasnika.

Početna cijena prodaje suvremenih tvornica keramičkih pločica na javnoj dražbi iznosila je 37 milijuna kuna, a natjecala su se samo dva ponuđača. Hrvatska poštanska banka ponudila je 44,7 milijuna kuna, a tvrtka Keramika modus iz Vojnića, koja u zakupu drži orahovičku tvornicu, uspjela je na javnoj dražbi s cijenom od 46 milijuna kuna i vjerojatno će postati novi vlasnik orahovičke i rujevačke tvornice. U Keramika modusu nisu htjeli komentirati ovaj događaj tvrdeći da će o kupnji i planovima za  razvoj proizvodnje keramičkih pločica govoriti kada, u roku od 8 dana, dobiju sudsko rješenje te kada, u roku od 30 dana, sudu plate iznos za koji su kupili stečajnu imovinu KIO Keramike u Orahovici i Rujevcu.

Stečajni se postupak privodi kraju, a od prodane imovine naplatit će se tek manji dio vjerovnika koji potražuju više od 600 milijuna kuna. Vjerovnici će izgubiti više od pola milijarde kuna. Uz radnike, koji su ostali bez posla, u ovom stečaju najveći je gubitnik svakako država koja je, putem HBOR-a i HPB-a, KIO-u plasirala kredite koji nisu bili dovoljno osigurani pa će zbog toga i nenaplaćenih poreza, doprinosa i drugih potraživanja izgubiti više od 350 milijuna kuna.

Ključne riječi
Kio

Komentara 2

KU
kukuriku
19:01 28.10.2011.

..sve se vrti oko-\"orahovice\" ??

JO
jopa13
13:01 29.10.2011.

Ako se slučajno ne zna, RADNICI su pokrenuli stečaj KIA ZBOG NEISPLATE PLAĆA (ne znam da li je to slučaj s Đakovštinom), pa imaju pravo PRVI na isplatu! Ako se to ne dogodi (što je velika vjerojatnost), valjda će raditii pravna država, a odgovorni odgovarati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije