Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAČUNALA FINA

Za 27 plaća iz 1989. od Todorića potražuje milijardu kn odštete

miroslav mikuš
Davor Javorović/PIXSELL
15.03.2012.
u 09:30

Kada je 2004. Agrokor kupio tvrtku za jednu kunu, obvezao se isplatiti sve dugove. Tako i moje, argumenti su bivšeg radnika baranjske tvrtke.

Miroslav Mikuš ne odustaje. Baranjac koji se s Beljem spori od 1989. zbog neisplaćenih 27 plaća, od Ivice Todorića, vlasnika Agrokora koji je većinski vlasnik Belja, potražuje sad već milijardu kuna! Županijski sud u Osijeku četvrti je put predmet s enormnim potraživanjem vratio na Općinski sud u Belom Manastiru, a rješenje slučaja u kojemu je Fina izračunala tu nevjerojatnu svotu Mikuš je tražio i na Vrhovnom sudu. Ovih dana odbijen mu je i zahtjev za izuzeće tih sudova, a na kućnu adresu stigla uplatnica s Općinskog suda. Novo vještačenje mora platiti 15.000 kuna.

– Misle, pa što će taj seljo-beljo! No ja samo tražim svoje – ogorčen je Mikuš koji je dosad na ročišta potrošio 50.000 kuna. S druge strane, od Belja je dobio 30.220 kuna. Naime, 1997. sklopio je izvansudsku nagodbu prema kojoj se tvrtka obvezala na isplatu 27 plaća uz zakonsku zateznu kamatu. Isplaćenim iznosom nije bio zadovoljan pa je u lipnju 2000. podnio tužbu koja još traje. Prošao je dva pokušaja mirenja, pisao ministrima pravosuđa, prosvjed je u njegovo ime organizirao HUS.

– Slažem se da je Todorić vlasnik Belja tek od 2004., no kada je tvrtku kupio za jednu kunu, obvezao se isplatiti sve dugove. Tako i moje. Nije tu bitan novac, već princip! Nitko ne očekuje da će Belje meni odmah isplatiti milijardu kuna. Neka mi isplate u idućih 20 godina ili neka uđem u vlasničku strukturu Belja – predlaže Mikuš.

Unatoč obećanju, do zaključenja izdanja nismo dobili pisani odgovor iz Agrokora. U telefonskom su nam razgovoru kazali, pak, da se slažu s izjavom Ivice Todorića iz 2009.: "Budući da Belje ima i druge dioničare te imajući na umu činjenicu da je sudski postupak u tijeku, ni Agrokor ni ja osobno ne bismo se željeli upuštati u razgovore niti samostalno donositi odluke o tim zahtjevima. Konačnu odluku treba prepustiti sudu."

Komentara 16

PO
porezni.obveznik
09:46 15.03.2012.

ima Todoric pravo: \"Konačnu odluku treba prepustiti sudu\". jer sud je ipak lakse kupiti nego PIK Belje

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:57 15.03.2012.

Ovaj je jaci od Peveca.

OB
-obrisani-
09:40 15.03.2012.

Kad bi Todorić Svima plaćao Što bi njemu ostalo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije