Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada

Za 10 godina rada karlovački obrtnik radniku poklonio auto

ivica pereško,mladen jarnević (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
27.10.2012.
u 12:15

Vlasnik tvrtke “Elektro Jarnević” za desetljeće rada darovao je Ivici Perešku ford fiestu

– Došao sam s terena. Šef me dočekao s nekim papirima. Rekao je da su iz porezne. Odmah sam se pitao što je sada, a onda sam ugledao knjižicu vozila. Ušao sam u radionicu gdje me čekao “zelenko”. Nisam mogao vjerovati da je ford fiesta namijenjena baš meni. Možete zamisliti kako sam se osjećao – još u pozitivnom šoku i s oduševljenjem prepričava Ivica Pereško, zaposlenik obrta Elektro Jarnević u Karlovcu kojeg je vlasnik za desetu godišnjicu rada nagradio automobilom. Ima samo pet godina, ali tako je uglancan da izgleda kao nov.

Održao obećanje

– U današnje vrijeme mnogi ne dobivaju plaću ili ih za desetljeće rada na kraju dočeka otkaz. Stoga je ovo za mene veliko iznenađenje i gesta za svaku pohvalu. Pričali smo jednom zgodom kako radnici za okrugle obljetnice dobivaju tisuću kuna, sat ili neki sličan poklon. Meni je “gazda” tada rekao: “E, ti ćeš onda dobiti auto”. To je bila zezancija, ali ispunio je svoje obećanje. Danas je malo takvih osoba, poduzetnika, vlasnika i direktora koji poštuju i cijene svoje radnike. Sada već i drugi kod nas broje kada će napuniti deset godina da i oni dobiju takav poklon – šali se Pereško.

Posljednjih dvadeset godina vozi isključivo ford.

Zadovoljan radnik

Stoga se i vlasnik obrta u kojem radi potrudio da mu pokloni upravo takvog ljubimca na četiri kotača. Iako se nije želio medijski eksponirati, priznaje da je svjestan da je najvažnije imati zadovoljne zaposlenike.

– To je presudno. Ivica i ja zajedno smo 1997. godine bili u jednoj tvrtki i tada sam mu rekao da će jednog dana raditi u mojoj. To se i ostvarilo. Zaista imam u njega povjerenja i znam da mu, kada mene nema, mogu bez problema prepustiti posao. Postoji neograničeno povjerenje i mi smo tu zapravo kao obitelj. Zaposlenici bi ovdje trebali imati i veće plaće, ali trenutačno je situacija takva. Krvavo je zarade – poručuje Mladen Jarnević, vlasnik obrta specijaliziranog za servis, montažu i proizvodnju rashladnih uređaja. Osnovan je 2001. godine i zapošljavaju osam radnika.

– Iako se dugo poznajemo, zna se tko je šef, a tko zaposlenik. Nikada ne miješamo privatno i poslovno. Nema ljepšeg nego kada svakog dana na svoje radno mjesto dolazite s osmijehom i bez grča u želucu. To je najveća stvar u poslovnom odnosu i to treba i te kako cijeniti – poručuje Ivica Pereško.

Komentara 38

TO
Toni50
19:06 27.10.2012.

Za 10 godina rada karlovački obrtnik - trijezan je radniku poklonio auto...

TO
Toni50
19:15 27.10.2012.

Svaki od nas bio to isto napravio bez problema; kada vidiš da ti je milion eura zaradio u tih zadnjih 10 godina a ti si ga platio sveukupno 60. 000 eura ...

Avatar comparator
comparator
18:57 27.10.2012.

Ovdje sve piše i komentar je suvišan.Ovakvi odnosi nam trebaju s povjerenjem poštovanjem i zahvalnošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije