Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. po nezaposlenosti

Ž. Jovanović u Bruxellesu: Moramo omogućiti mladima da rade

Zagrebački maraton
10.02.2012.
u 16:48

Novinari su Jovanovića ispravili kad se pohvalio kako mu je čast sudjelovati na sastanku ministara Vijeća Europe umjesto Vijeća EU

Premijer Zoran Milanović zaprijetio im je da će na njihovo nepojavljivanje na "novom radnom mjestu" u Vijeću EU u Bruxellesu gledati kao na "izostanak s posla", no čini se da nisu svi ministri još naučili kako se točno zove ta institucija u kojoj će biti njihovo novo radno mjesto. Željko Jovanović u Bruxellesu se pohvalio kako mu je čast što je prvi hrvatski ministar obrazovanja koji sudjeluje na ministarskom sastanku – Vijeća Europe. 

Dok ga novinari nisu ispravili, ministar Jovanović nije ni shvatio kakav je gaf napravio: Vijeće Europe je organizacija u Strasbourgu koja okuplja 47 država, ne samo europskih nego i interkontinentalnih poput Rusije i Turske, dok je Vijeće EU organizacija u Bruxellesu koja okuplja 27 zemalja članica EU plus Hrvatsku kao "članicu na čekanju". 

Ali, ako i nije dobro primijetio kako se točno zove institucija u kojoj će biti njegovo novo radno mjesto, ministar Jovanović dobro je primijetio neslavnu poziciju koju Hrvatska zauzima na ljestvici zemalja EU po pitanju nezaposlenosti mladih, što je bila jedna od tema sastanka Vijeća za obrazovanje. 

– Sa 35-postotnom nezaposlenošću među mladima, Hrvatska je tu na neslavnom trećem mjestu i pred nama je važan zadatak: moramo unaprijediti mogućnost mladih ljudi da što prije dođu do posla – rekao je ministar Jovanović.

Kao jedan od ministara koji je dan ranije na Markovu trgu podržavao ideju o ukidanju triju neradnih dana u lipnju, Jovanović je i u Bruxellesu odgovarao na novinarsko pitanje o tome. 

– Činjenica je da u lipnju ima puno neradnih dana. Mi smo jedina država u svijetu koja u lipnju ima dva godišnja odmora – rekao je Jovanović.

Komentara 100

Avatar Django
Django
21:36 10.02.2012.

10.02.2012. u 21:27h blackmore je napisao/la: On je budala,to vam kaze srbin,a to vas jebe sto je on srbin --- Srbi su i Lazo Goluža, Arsen Dedić, Goran Karan, Dražen Petrović, Dado Pršo......i još mnogi, pa o njima nikad nitkoo nije napisao ružnu riječ. Biti će da je ipak nešto drugo u pitanju :-)

RO
rock1
18:33 10.02.2012.

Pa zar ovaj kreten zna raditi nešto osim lajati na druge?

Avatar stravaxx
stravaxx
20:16 10.02.2012.

zamislite ministarski kabinet republike srbije - ministri domagoj, hrvoje, krešimir, stjepan, dubravko, branimir i slični. e pa to sigurno nećete doživjeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije