Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WikiLeaks

WikiLeaks: Evo Morales želio tužiti RH zbog terorističkog napada

\'Bolivian President Evo Morales reads a report at the presidential palace in La Paz on July 1, 2009. Morales proposed that the Organization of American States (OAS) created a tribunal to judge those
04.01.2011.
u 12:12

Mogao bih pomisliti da su ih te vlade poslale da me napadnu, da napadnu demokraciju - citirali su Amerikanci Moralesa

Nakon što su snage sigurnosti u Boliviji u travnju 2009. ubile Irca Mikea Dwyera, Mađara Arpada Magyarosija i Eduarda Rozsa Floresa zvanog Chico, koji je imao i hrvatsko državljanstvo, tvrdeći da su pripremali atentat na bolivijskog predsjednika Evu Moralesa, irske, mađarske i hrvatske vlasti zatražile su objašnjenje što se točno dogodilo jer su se pojavile špekulacije da je trojka skončala u zasjedi, kao rezultat unutardržavnog obračuna političkih snaga. Na upite stranaca Morales je potpuno izgubio živce, navodi se u depeši iz američkog veleposlanstva u La Pazu koju je objavio WikiLeaks.

– Te tri države nemaju prava pitati me za objašnjenje. Dolazim u napast da ih tužim, to želim, ali ja nisam odvjetnik. Kako mogu braniti ljude koji su ovamo stigli kako bi napali predsjednika? Riječ je o ozbiljnoj stvari. Mogao bih pomisliti da su ih te vlade poslale da me napadnu, da napadnu demokraciju – citirali su Amerikanci Moralesa.

U zavjeri oko navodnog atentata spominjao se i hrvatsko-bolivijski državljanin Mario Tadić Astorga, a cijelom je akcijom – tvrdile su vlasti – upravljao Branko Marinković, vođa secesionističke regije Santa Cruz.

Ključne riječi

Komentara 107

JA
jadud
14:43 04.01.2011.

E bre Milutine pa ostaviše vam turci kulu čela i još mnogo arheološke vrednosti.A onaj vaš eroj Kraljević Marko..Šteta što nije znao plivati pa se bre utopi.

OB
-obrisani-
13:21 04.01.2011.

PROFIT, PROFIT i nista drugo. nema morala, nema postenja, nema principa, nema ljudskih vrijednosti, nema brige za malog covjeka. PROFIT, PROFIT i velike Korporacije. Amerika prednjaci.

OB
-obrisani-
13:12 04.01.2011.

04.01.2011. u 12:52h Stockholm je napisao/la: ..................... tako da tvoj komentar je jedna nebuza ko bi zavrednela Nobelove nagrade za glupost .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije