Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Walter Wolf nije se pojavio na Županijskom sudu u Karlovcu

walter wolf
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
04.06.2013.
u 09:55

Kako je dojavio sudu sa svog ranča kraj Vancouvera, razlog je u zdravstvenim problemima

Sedamdesettrogodišnji biznismen Walter Wolf danas se nije pojavio na Županijskom sudu u Karlovcu, gdje je pozvan kao okrivljenik. Kako je dojavio sudu sa svog ranča kraj Vancouvera, razlog je u zdravstvenim problemima.

Wolf je prije više od tri godine na karlovačkom sudu procesuiran za zlouporabu položaja i ovlasti vezano uz nekadašnju tvornicu obuće KIO. Sudsko vijeće kojim je predsjedao Ante Ujević osudilo ga je na dvije godine i šest mjeseci zatvora. No u žalbenom postupku Vrhovni sud Hrvatske poništio je tu presudu i slučaj ponovo vratio u Karlovac.

Prema prvoj presudi Wolf je kao predsjednik nadzornog odbora, ali i vlasnik tvrtke, naložio tadašnjem direktoru Ivi Maglici prodaju poslovnog prostora u Valjevu u Srbiji. No 20.000 eura, koliko su dobili za taj prostor, nije uplaćeno na račun tvrtke, nego na njegov privatni, otvoren u Splitskoj banci. Tadašnji proces usmjerila je upravo Splitska banka koja je službeno priopćila da nije primila nikakav popis radnika koji bi s tog računa trebali dobiti novac za plaće, kako je u svojoj obrani tvrdio Wolf, te da je samo on mogao raspolagati s novcem.

U žalbenom postupku pred Vrhovnim sudom odvjetnički tim poznatog biznismena, kojeg se i danas često spominje kao vlasnika momčadi formule 1, ali i upetljanog u nedavnu aferu Patria, priložio je novu dokumentaciju koja bi mogla potvrditi iznesenu obranu. Novi termin početka procesa vezanog za tvrtku koja je davno propala odredit će se naknadno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije