Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozvala hdz i hsp as
Povratak na članak

Vukovarski SDP: Nove gradske vlasti ne znaju pronaći sredstva za stipendije

Biljana Gaća kaže kako će nova Odluka znatno smanjiti prava studenata kao i da će radi nekih stavki, koje se predlažu, broj stipendija u Vukovaru biti prepolovljen.

Komentari 14

SI
Sittingbull
20:13 16.10.2014.

Ova nova gradska vlast sa Penavom na čelu naprosto nije sposobna osigurati dovoljno sredstava za stipendije kao što je to bio u stanju Željko Sabo. I u tome je cijela mudrost. Radi se o 40 % sredstava koja su se osiguravala kroz razne donacije. U predizbornoj kampanji su obećavali i više stipendija i veće iznose za iste. A što sada rade? Vidjet ćemo kako će objašnjavati djeci branitelja koji studiraju u Orašju da za njih više nema stipendija. One tvrdnje i cifre koje iznose "genšer" i "duda66" su najobičnija glupost. Ali eto uzvrtili se hadezeovci braniti ono što se braniti ne može. Pa ako treba i lagati - to njima nikada nije bio problem.

VL
GE
genšer
15:41 16.10.2014.

Biljana , nažalost opet LAŽEŠ!!!Djeca branitelja NISU imala prednost stipendije ali od 450 studenata 396 su bili srpske nacionalnosti a 348 ih je studiralu u srbiji i b. luci...Biljana u tome je probllem, zar ne??? Podrška Penavi iz međimurja!!!

VL
MA
maki
17:23 16.10.2014.

Podrzavam odluku Gradske uprave, pa Vukovar je presiromasan grad da bi financiorao studente po palankama,banja lukama i ostalim stranim gradovima.Novac poreznih obveznika bih trebao ostati u HR,a ne poticat potrosnju u stranim drzavama. Opcenito su u Vukovaru svi imali stipendije sto isto nije dobro nego bi trebali uvesti rangiranje prema izvrsnosti.

VL
B2
bokida 2
17:53 16.10.2014.

U Vukovaru napraviti reviziju stipendija jer se može i mislit po kojem je ključu Sabo dijelio narodne novce i kome. U biti tamo treba napraviti reviziju svega bez obzira na najvišu vlast.

VL
KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
16:39 16.10.2014.

Čemu se ovi smiju?

VL
D6
duda_66
18:27 16.10.2014.

Što nije rekla da su oni koji studiraju u srbiji su imali 800 kn. a tko studira u RH ima 500kn.Što nije rekla da su lihvarski ugovori bili potpisivani .Prvi sam zato tko studira u RH može dobijati stipendiju ,iz srbije su dolazili pravili prebivalište u Vukovaru i uzimali novce,sve su iscrpili i iskoristili od naknade za novorođenće,dd,zdrastveno samo crpe samo kune daj e dosta je više.

VL
L0
luena 01
21:11 17.10.2014.

A zasto bi mi placali stipendije onima koji studiraju izvan Hrvatske... Ako stigiraju i BIH ili Srbiji nek sami financiraju svoj faks... To je normalno i u drugim drazvama EU a mi smo njena clanica... SDP opet spletkari dok je je Sabo bio gradonacelnik studenti su neredovno primali stipendije,neki ne i u onoj visini koja je bila dogovorena...

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
15:38 16.10.2014.

Ništa novo kada je HDZ u pitanju. Jedno pričaju u predizborno vrijeme a kada dođu na vlast dobiju amneziju. I nije to slučaj samo u Vukovaru. Tako je u svim jedinicama lokalne samouprave gdje je HDZ na vlasti..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.