Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTPOR

Vukovarski HSP: Tadiću, ne dolazi u Vukovar

tadić
AFP
16.03.2010.
u 13:46

– Predsjednik Josipović može se na Pantovčaku susretati s kim god hoće, ali na Ovčaru i Memorijalno groblje mogu doći samo oni koji imaju pijeteta prema narodu čije su žrtve tu i pokopane - istaknuo je Macut.

- Ako srbijanski predsjednik Boris Tadić i dođe u Vukovar, poduzet ćemo sva legalna sredstva da mu taj posjet zauvijek ostane u sjećanju. Da sam ja na njegovu mjestu, sigurno ne bih dolazio u Vukovar - rekao je Petar Macut, dopredsjednik vukovarskog HSP-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

Macut je rekao da je HSP, za razliku od ostalih političkih stranaka u Vukovaru, odlučno protiv Tadićeva posjeta Vukovaru koji je nedavno inicirao vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Iz HSP-a tvrde da srbijanski predsjednik vodi stalnu protuhrvatsku politiku podsjećajući na nedavnu izjavu da bi bilo loše ako bi se dogodilo da Ante Gotovina bude oslobođen zbog tzv. nedostatka dokaza te da to nikako ne bi bilo dobro za odnose dviju država.

Podsjećaju i na njegovu inicijativu da se Hrvatima zabrani slavljenje 5. kolovoza kao dana pobjede.

– Predsjednik Josipović može se na Pantovčaku susretati s kim god hoće, ali na Ovčaru i Memorijalno groblje mogu doći samo oni koji imaju pijeteta prema narodu čije su žrtve tu i pokopane - istaknuo je Macut.

Dopredsjednik vukovarskog HSP-a tvrdi i da je gradonačelnik Vukovara, obrazlažući svoju inicijativu, izrekao notornu laž te da u gradu heroju Hrvati i Srbi ne žive u ozračju tolerancije nego se jedva podnose. Inicijativi vukovarskog gradonačelnika za Josipovićev i Tadićev susret u Vukovaru protive se i braniteljske udruge koje poručuju da Vukovar nikako nije mjesto za mirenje.

Istodobno Sabo kaže da bi susret dvojice državnika Vukovaru mnogo donio, da bi to bila snažna poruka cijeloj regiji, ali i da bi tada Vukovar bio u središtu europske i svjetske javnosti.

– Mislim da bi predsjednik Tadić mogao pomoći i roditeljima koji traže svoje nestale ili barem pomoći da se Hrvatska domogne nekih dokumenata koji bi to olakšali. Smatram da ljudi, koji su protiv ovakva posjeta, pokazuju kakvu imaju zapravo viziju  života sutra i da se bave politikanstvom – rekao je Sabo dodajući da je kao gradonačelnik Vukovara spreman organizirati jedan takav susret, ali i da je konačna odluka o tome hoće li do toga susreta doći i gdje će se on dogoditi na dvojici predsjednika.

Komentara 41

OB
-obrisani-
14:43 16.03.2010.

Mislim da ce Tadic razmotriti predlog.Ako mu se isplati doci eto ga,ako se ne isplati nadjite onda bolje mesto za sastanak.Mozda Brioni kad malo otopli?

Avatar cros
cros
14:44 16.03.2010.

Tadić ili onaj obradović, ma oni ne bi smjeli ni primisati Vukovar! Ova dvojca su apsolutno na tragu miloševićevske vanjske politike! Na žalost, ali srbija je ne bitno različitia od onog gada mileta ronhila! S njima se nikad ne može biti prijatelj, jer su jednostavno iskvareni u duši i sa takvim nema nikakvog razgovora, osim onog što se \"mora\"!

RU
Rumba
14:26 16.03.2010.

E ta bi posjeta stvarno bila šlag na svu dosad izrečenu neprijateljsku Tadićevu retoriku naspram RH ... Samo umno bolestan čovjek može predsjednika agresorske države koja je unesrećila tisuće i tisuće nedužnih ljudi pozvati u grad heroja ... Koga mi imamo za gradonačelnika, Bože dragi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije