Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO

Vukovar: Supruga s pomagačem ubila muža

ubojstvo (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
10.10.2011.
u 18:59

Zajedno su pokušali prevariti policiju lažiravši pokušaj provale kako bi neku nepoznatu osobu optužili za ubojstvo

Jelena Kovačević (28), koja je u noći sa 7. na 8. listopada u vukovarskoj četvrti Borovo naselje usmrtila supruga Borislava Kovačevića (29), imala je supočinitelja s kojim je izvršila to teško i okrutno djelo. Rezultat je ovo nastavka kriminalističke istrage i dovršenih dokaznih radnji koje je policija poduzela nakon otkrivanja ubojstva. Prema riječima Luke Barunčića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, u nedjelju oko 18 sati na području Republike Srbije uhićen je 32-godišnji državljanin Srbije s područja Zemuna.

– Uhićena je osoba tijekom ispitivanja priznala supočinjenje kaznenog djela. Danas će biti doveden istražnom sucu Okružnog suda u Beogradu. Njegovo procesuiranje  preuzet će Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Okružnim tužilaštvom Republike Srbije – rekao je Barunčić koji nije želio otkrivati nikakve pojedinosti ubojstva. I za Kovačević, kao i za supočinitelja iz Srbije, i dalje ostaje kvalifikacija teškog ubojstva za koje je po Kaznenom zakonu RH predviđena kazna zatvora do 40 godina.

Neslužbene informacije do kojih smo ipak uspjeli doći govore da supočinitelj iz Zemuna nije ni u kakvoj obiteljskoj vezi s Kovačević te kako je vikendom dolazio u Vukovar gdje se družio i izlazio. Policija još uvijek nije utvrdila točno vrijeme ubojstva, koje se i dalje vodi od 22 sata do 5.45 sati kada je Kovačević telefonski izvijestila Centar 112 o suprugovoj smrti. Pretpostavlja da Kovačević nije odmah nazvala policiju kako bi supočinitelju omogućila da napusti Hrvatsku i pojavi se u Zemunu radi alibija.

Zajedno su pokušali prevariti policiju lažiravši pokušaj provale kako bi neku nepoznatu osobu optužili za ubojstva. Sve to dodatno otežava njenu situaciju jer se čini da je ubojstvo pomno planirano i da nije počinjeno u afektu. Kovačević se ipak slomila tijekom ispitivanja te je policiji priznala ubojstvo koje je počinila s prijateljem iz Zemuna. Njih su dvoje Borislavu, o kojem u Vukovaru svi govore samo biranim riječima, u snu nanijeli više ubodnih rana nožem. Maloljetnu djecu brat Jelene Kovačević odveo je k roditeljima gdje će ostati do daljnjeg.

Komentara 13

NA
new age
20:57 10.10.2011.

zene su stvorene da radjaju,a ne da razmisljaju, da su stvorene da razmisljaju stvoritelj bi im napravio mozak.

DU
Deleted user
20:49 10.10.2011.

gdje su sad feministkinje i ostale babe vidi šta učini nevino žensko a da joj neko kaže podigni 50 kg nebi mogla al ubit može

MP
mparac3
01:21 14.10.2011.

Pa se ti zeni...... Srpkinjom.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije