Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ja sam promjena'

Vukovar oblijepili plakatima na latinici i ćirilici: 'Ja sam promjena'

plakati vukovar (1)
Foto: Inicijativa mladih za ljudska prava
1/5
06.09.2013.
u 12:23

Na plakatima se nalaze poruke kao što su "Ja sam vitalni nacionalni interes" i "Javljam se za riječ"

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska danas izvijestila je da je primila informaciju od grupe građana iz Vukovara koja je jučer Sotin i frekventne lokacije u Vukovaru i Borovu oblijepila plakatima s natpisima na ćirilici i latinici. Riječ je, kako tvrde, o reakciji na nacionalističke poruke koje dolaze iz Vukovara posljednjih dana uoči postavljanja dvojezičnih ploča na institucije.

Na plakatima se nalaze poruke kao što su "Ja sam građanin", "Ja sam promjena", "Ja sam vitalni nacionalni interes" i "Javljam se za riječ", na latiničnom i ćiriličnom pismu. Autori su plakatima htjeli aludirati na postojanje "tihe većine" koja ne koristi i ne podržava korištenje političkih situacija poput ove s postavljanjem dvojezičnih ploča za buđenje nacionalizma i sukoba.

U Vukovaru se pojavio i "priručnik" kako preživjeti opsadu grada.

>> Srbi iz Vukovara: Za ćirilicu smo, ali nikako na silu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije