Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program nove Vlade

Vučić držao govor 5,5 sati, Šešelju ponudio pelene. Oporba se pita: 'Je li ugrožen rekord Fidela Castra?'

09.08.2016.
u 22:44

Kada je ultranacionalistički vođa Vojislav Šešelj zatražio stanku da bi otišao na zahod, Vučić mu je uzvratio: "Ja ne moram izlaziti iz dvorane, ali vama gospodine Šešelj možemo nabaviti pelene".

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je ubrzanje gospodarskih reformi i smanjenje javnog sektora u pet i pol sati dugom govoru koje je oporba usporedila s govorima iz sovjetskog doba kada se nije moglo otići ni na zahod.

Vučić, čelnik desnog centra i bivši ultranacionalist koji je na vlast došao 2014., iznio je pred parlamentom program nove vlade koju je predstavio u ponedjeljak, gotovo četiri mjeseca nakon pobjede na prijevremenim izborima. 

I izvoz i investicije porast će kako bi ostvarili rast gospodarstva od 13 posto do kraja četverogodišnjeg mandata, rekao je Vučić. Ponovio je kako mu je cilj do 2019. završiti pristupne pregovore s EU-om.

"Zlatno doba za Srbiju"

Dug zemlje past će do 2020. na 60 posto BDP-a, kaže Vučić. "Kada sve te brojke uzmemo u obzir, jasno je da možemo govoriti o zlatnom dobu za Srbiju", istaknuo je. Duge dijelove svoga govora posvetio je sporednim stvarima, kao što su ljepote srbijanskih turističkih mjesta, podsjećajući na beskonačne traktate komunističkih čelnika u sovjetsko doba.

"Je li ugrožen rekord Fidela Castra?", upitao je oporbeni političar Saša Radulović, misleći na kubanskog čelnika poznatog po govorima koji su znali trajati po nekoliko sati. Kada je ultranacionalistički vođa Vojislav Šešelj zatražio stanku da bi otišao na zahod, Vučić mu je uzvratio: "Ja ne moram izlaziti iz dvorane, ali vama gospodine Šešelj možemo nabaviti pelene".

>>Vučić: Srbija neće biti parking za Pakistance i Afganistance koje Europa ne želi

Komentara 40

CU
cungalunga
22:54 09.08.2016.

Ajde neka mi netko da jedan dobar razlog da ovo bude vijest u "hrvatskim" novinama.

DE
derin
23:05 09.08.2016.

Daj Boze da Srbija mirnim i diplomatskim putem se bori za ulazak u EU, mi da im pomognemo na putu. Ali bojim se da tamo kuha neko gadno zlo kao krajem 80-ih i početkom 90-ih, vrte onu huskacku parolu "hrvatskom šeću ustase, srpski narod je ugrožen", iako svi živimo u miru i skladu, ako se ovako nastavi nije pitanje hoće li biti rata, nego za koliko ce mjesci izbiti. Daj Boze da se varam.

DU
Deleted user
22:51 09.08.2016.

ha ha ha! "Zlatno doba za Srbiju"?! Ako ostvari i pola od ovog sto je natrkeljao Vucic, i to u deset godina... Ali, svejedno, za 10 god "bit ce rata". Nazalost, mali "car" Vucic opet gleda preko ograde...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije