Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaprešić

Vrtuljak strave: Zbog parkiranog kamiona ozlijeđeno troje djece

ringišpil (1)
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL
1/8
21.08.2011.
u 19:12

Jedna djevojčica udarila je u metalne šipke koje su se nalazile na krovu kamiona

Glas s mikrofona najavljivao je: “Čuvajte se, krećemo!”, a smijeh troje djece koja su upravo sjela na vrtuljak veselo je odzvanjao livadom. No, samo nekoliko trenutaka kasnije posjetitelji proštenja “Rokovskog posvetila” u mjestu Luka pokraj Zaprešića zanijemili su. Nemoćno su gledali kako se u sekundama dječja vožnja na vrtuljku u nedjelju u 17.16 sati pretvara u stravičnu scenu.

Jedna djevojčica udarila je u metalne šipke koje su se nalazile na krovu kamiona parkiranog preblizu vrtuljka. Druga je, vidjevši što se dogodilo, u panici otvorila metalnu šipku i dok se vrtuljak okretao skočila na tlo. Zatim su se začuli nečiji povici: “Joj, pala je curica!”, a vlasnik vrtuljka Perger Aleksije munjevito je povukao sigurnosnu kočnicu i spriječio daljnju tragediju.

Kćer ti leži
Netko je pozvao hitnu pomoć, a troje djece, koliko ih je bilo na vrtuljku, zbrinuto je u Klinici za dječje bolesti u zagrebačkoj Klaićevoj. Djevojčica koja je udarila o šipke, prema prvim informacijama, slomila je ruku, a djevojčica koja je skočila ostala je bez zuba. Dječak je prošao s ogrebotinama noge.

– Moja kćer je pala. Dok sam bio u blizini sa sinom na nogometu, dotrčali su do mene i rekli mi: “Kćer ti tamo leži!”. Kada sam shvatio što se dogodilo, pomislio sam na najgore, a sada je moja kćer u bolnici gdje liječnici raspravljaju da li će je uspavati i operirati- rekao nam je Tomica Županec, mještanin čija je desetogodišnja kćer najteže stradala.

Prema očevicima, ringišpil na tradicionalnom seoskom proštenju, koje se održava 30-tak godina u Lekom, a čiji mještani ne pamte sličan incident, jučer dva sata nije radio zbog vrućina. To su vrijeme Stjepan Fiolić iz Šimunčevaca, vlasnik pokretne ugostiteljske radnje,  kamiona koji je posluživao kotlovinu mještanima na proštenju, i njegovi radnici odlučili iskoristiti za utovar stvari. Inače, kamion je tijekom cijelog proštenja stajao u blizini vrtuljka na kojem su se djeca zabavljala.
–Pomaknuo sam kamion dva metra unazad, a tada ringišpil nije radio. Onda sam čuo viku i kada sam se okrenuo vidio sam što se dogodilo- rekao nam je Stjepan Fiolić.

Kaznene prijave
– Suprug je reagirao i zakočio, a inače je iskusan profesionalac. Organiziramo događaje po cijeloj Hrvatskoj već niz godina bez incidenata. Zaštitnu ogradu ne stavljamo jer smatramo da nema potrebe, a ljudi se samo po njoj vješaju - rekli su vlasnici vrtuljka.

Mještani su navečer u šatoru pokraj zamalo kobnog vrtuljka uzbuđeno komentirali događaj, a na kraju su zaključili da je pravo čudo kako nitko nije stradao. Prema policiji, vlasnik obrta nepropisno se parkirao na premaloj udaljenosti od vrtuljka.

Kada policija utvrdi tko je sve odgovoran za incident, kazneno će ih prijaviti za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
21:39 21.08.2011.

Ni kamionu ni niš

TO
Toni50
22:49 21.08.2011.

Mjere sigurnosti su poljoprivrednoga tipa ili ala kao kod Roma tako je i kod nas doma . Kamion i njegovo mjesto za parkiranje parkiralište glupa ciganija bila i ostala .Tako je to u zemlji gdje nema reda ni pameti ! ! Ili pre malo i jednoga i drugoga >>!...

KA
kabul
20:57 21.08.2011.

A nebu im niš bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije