Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
temperature do 29 °C

Dio Hrvatske u crvenom zbog vjetra, drugi dio opet će se grijati na čak 29 stupnjeva

Zadar: Građani i turisti gradom prošetali u dugim rukavima
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
26.09.2023.
u 07:52

Za područje Velebitskog kanala DHMZ je izdao crveno upozorenje zbog vjetra. Moguća je jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura, osobito na širem senjskom području

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti se očekuje mjestimice više oblaka, a uglavnom u gorskim predjelima prijepodne lokalno uz mogućnost za malo kiše. Ujutro je lokalno moguća magla, ponajprije uz rijeke i po kotlinama, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar na kopnu bit će uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, podno Velebita i olujnim, a poslijepodne na srednjem i južnom dijelu ponegdje jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu bit će uglavnom od 20 do 25, a na moru od 25 do 29 °C.

VEZANI ČLANCI:

Za područje Velebitskog kanala DHMZ je izdao crveno upozorenje zbog vjetra. Naime, moguća je jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura, osobito na širem senjskom području. 

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", ističe DHMZ. 

Foto: DHMZ

Kvarner i Kvarnerić označeni su narančastim upozorenjem, također zbog bure koja bi mogla biti pojačana do jaka, ponegdje i vrlo jaka.

Žuto upozorenje izdano je zbog vjetra za zapadnu obalu Istre, Dalmaciju te dubrovačku, splitsku i riječku regiju. 

VIDEO Policajci u SAD-u razbili staklo automobila da spase čovjeka zapelog usred poplave

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije