Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bošnjaci i srbi

Vrijeđanja na godišnjici događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

Sarajevo
AFP/Pixsell
03.05.2012.
u 12:18

Na mostu Drvenija u Dobrovoljačkoj ulici Srbi su dočekani povicima \"Ubojice, ubojice...\"

Izaslanstvo Republike Srpske, predvođeno ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Petrom Đokićem, kao što je i najavilo unatoč protivljenju bošnjačkih boraca, polaganjem cvijeća odalo je počast stradalim pripadnicima JNA koji su poginuli prije 20 godina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, javlja agencija Beta. Skupu od stotinjak osoba nazočili su i članovi obitelji poginulih vojnika JNA, uz jako policijsko osiguranje MUP-a Kantona Sarajevo.

U isto vrijeme i na istom mjestu predstavnici boračkih organizacija Sarajeva odali počast pripadnicima Armije BiH koji su tada poginuli u sukobu s pripadnicima JNA.

Na mostu Drvenija u Dobrovoljačkoj ulici Srbi su dočekani povicima "Ubojice, ubojice...", "Zašto ste došli ovamo, vi ste nam ubili djecu".

Sarajevski Dnevni avaz javlja da je skup bio na rubu incidenta te podsjeća kako predstavnici vlade Republike Srpske, iako je Tužiteljstvo BiH prekinulo istragu u ovom slučaju, a Haaški tribunal i britanski sud potvrdili su da nije bilo ratnog zločina, nastavljaju s praksom provokacija s obzirom na to da je u manjem entitetu BiH ovaj slučaj ispolitiziran do neviđenih razmjera.

U sukobu u Dobrovoljačkoj, gdje su 2. i 3. svibnja 1992. pripadnici Armije BiH napali kolonu vozila JNA koja je odlazila iz vojarne, vjerojatno na nove položaje iznad Sarajeva, poginulo je 16 vojnika Armije BiH i šest vojnika JNA, prema podacima Federacije BiH, dok izvori Republike Srpske spominju 42 poginula vojnika.

Komentara 288

AZ
Azazelus
15:16 03.05.2012.

Nego jeste li vi srbi borci i veliki ratnici ili niste...pa dobro jeste toliki mip,ševi da nitko ne odgovara?

OB
-obrisani-
12:33 03.05.2012.

sarajevo je običan tamni vijalet.....teheran 2

JI
jingo
16:36 03.05.2012.

ako možete objasnit. zašto niste na srpskim stranicama? ne pada mi na pamet ići na srpske stranice a pogotovo tamo komentirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije