Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijen zahtjev za reviziju presude

Vrhovni sud: Ravnatelj bolnice smijenjen je nezakonito!

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
1/2
15.02.2022.
u 06:45

Grudića je 2016. Upravno vijeće imenovalo ravnateljem pa ga je u ožujku 2019. razriješilo

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je prijedlog da se provede revizija presude kojom je s mjesta ravnatelja Županijske bolnice Čakovec protuzakonito smijenjen Robert Grudić.

Bolnica je Vrhovnom sudu podnijela prijedlog da se dopusti revizija protiv presude Županijskog suda u Varaždinu od ožujka 2021., kojom je potvrđena presuda Općinskog suda u Čakovcu iz prosinca 2019., kad je odluka o Grudićevu razrješenju proglašena ništetnom. Grudića je u studenom 2016. godine Upravno vijeće imenovalo ravnateljem, da bi ga na sjednici u ožujku 2019. razriješilo dužnosti uz obrazloženje da je svojim nesavjesnim i nepravilnim radom prouzročio štetu bolnici.

U županijskom HDZ-u upozorili su nakon pravomoćnosti presude da je UV pod “čudnim okolnostima” smijenio R. Grudića. “U odluci o razrješenju naveden je niz razloga koji su se na kraju pokazali nevjerodostojnima, lažno iskonstruiranima i izmanipuliranima”, tvrdili su u HDZ-u i dodali da je župan Matija Posavec osobno imenovao članove UV-a, koji je donio protupravnu odluku. Grudić je u tužbi protiv bolnice naveo da je odluka o razrješenju nezakonita jer su povrijeđena pravila postupka. Naveo je i da UV nikad nije imao primjedbe na njegov rad.

Grudića je zamijenio Tomislav Novinščak, koji je svibnju prošle godine iznenada podnio ostavku, a za novog ravnatelja izabran je Igor Šegović.

VIDEO: Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji Rimac kampusa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije