Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud odlučio o aferi Agram
Povratak na članak

Bandićevi tajni razgovori su zakonit dokaz

Vrhovni sud, za razliku od optužnog vijeća, smatra da su nalozi bili valjano obrazloženi

Komentari 15

Avatar liquidsky
liquidsky
17:45 09.12.2016.

Dame i gospodo Bandićevi zastupatelji, bez panike. Ne trudite se, vaš će patron ipak na sud. Na svoju i vašu sramotu. I veselje preostalog dijela zagrebačke i hrvatske građanske populacije koja drži do demokratskih načela i zakona na kojima svaka normalna država mora počivati. Uživajte.

VL
DU
dubravkai16
08:44 11.12.2016.

Naše sudstvo je ruglo i sramota i ministar Orepić je u pravu, sviđalo se to nekome ili ne. Najveći lopovi kod našeg sudstva postaju pošteni i moralni građani, a bakice što prodaju sir kažnjavaju zatvorom. Pravna država.

VL
K4
kiki_4
16:03 09.12.2016.

A što je s eklatantnim Bandićevim pokušajem utjecajem na svjedoke koje je prijavila prof. Vida Demarin, a na koje je opet sud zažmirio?

VL
PU
puma59
16:22 09.12.2016.

Čini se da Pohlepa i želja za materijalnim uništi svakoga. Žao mi je samo tih policajaca koji su se naradili istražujući njegovu pljačku a još ga ne vide u zatvoru.

VL
RA
ravdro
16:16 09.12.2016.

Vrhovni sud krši odredbe europskog suda za ljudska prava, zašto to rade, tko ih ucjenjuje? Bandićevi odvjetnici ih sad samo trebaju tužiti sudu za ljudska prava. Dosta je više selektivnosti hrvatskog pravosuđa i selektivnog istraživanja dorh-a i uskok-a. Sve se svodi na političke obračune, to svi vide i znaju.

VL
Avatar franccerac
franccerac
18:42 09.12.2016.

Političke interesne grupe svim silama pokušavaju naštetiti Bandiću, ali neće uspjeti, a Bandićevi odvjetnici uplašeni Vrhovni sud trebaju tužiti europskom sudu za ljudska prava jer vrhovni sud krši odredbe europskog suda, ova odluka im nije tebala, ali svejedno i ovoo što stavljaju na teret Bandiću nisu nikakvi dokazi, možda je i bolje da se sve na sudu završi da politička konkurencija ne bi optuživala da je Bandić pod zaštitom vrhovnog suda. Svatko tko je imalo pismen i analizira nebulozne optužnice na račun Bandića, vidi koliko je sve to šuplje, i nategnuto zbog politike! Od hrpe optužbi, Idemo malo analizirati one najvažnije optužnice u cijelom ovom igrokazu, npr. zamjenu gradskog zemljišta s tvrtkom Bramgrad, tu je puno rupa kao npr. da je zamjenu 19. siječnja 2012. godine odobrila Skupština grada Zagreba koja je tada bila većinski SDP-ova, isto tako i DORH ima veliku ulogu u tom postupku s odobravanjem zamjene zemljišta. Drugo je "pogodovanje" Petru Pripuzu davanjem posla zbrinjavanja krupnog otpada njegovoj tvrtki Cezar bez natječaja. Činjenica je da samo Pripuz imao licenciju za taj posao i to mu je odobrilo Minstarstvo okoliša i nema drugih tvrtki koje bi obavljale taj posao.Treće je račun za predsjedničku kampanju 2009./2010. na koji je primao donacije i nakon izbora, a navodno nije platio porez, 2012. godine obavljena revizija toga računa, Ministarstvo financija imalo je sve podatke, ali Bandiću nikada nije izdalo nikakvo porezno rješenje niti utvrdilo porezni dug.Dakle, ni nakon dvije godine, ne dolaze s dokazima o kriminalu, nego samo gomilaju indicije.

VL
RA
ravdro
16:27 09.12.2016.

Puma59, što je opljačkao, pa Bandiću su uskoci našli samo dugove. Ne terete ga za materijalnu korist već za političke odluke koje je donosio kao gradonačelnik. Po tome bi se trebalo sve političare u Hrvatskoj optužiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.