Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova odluka
Povratak na članak

Vrhovni sud ponovno ukinuo presudu u aferi "Nanbudo"

Tom presudom Srećko Ferenčak i Petar Turković u rujnu 2014. nepravomoćno su bili osuđeni na djelomično uvjetne kazne od godine i dva mjeseca te vraćanje nezakonite zarade ostvarene na preprodaji gradskog zemljišta.

Komentari 16

Avatar TAJSAM
TAJSAM
13:20 17.01.2017.

A da je hdz-ov dvojac bio na tim klupama al bi vrištali novinari te bi vijest bila preko cijele stranice a u saboru bi se orilo o zločinačkoj udruzi. ovako kako su drugovi iz hns-a, informaciju prenijeti ali što manje bučkanj i talasanja. pozdrav dobrim ljudima

VL
Avatar comparator
comparator
12:57 17.01.2017.

Iz avijona se vidi zlouporaba položaja i ovlasti i pribavljanje imovinske koristi te manipulacija javnim novcem u privatnom aranžmanu . Naše pravosuđe namjerno zavlači ovakve predmete i vjerojatno trguje stranački s presudama drugih suparničkih okrivljenika ,recimo iz HDZ-a ili SDP-a. Naravno ovo je moja sumnja jer praksa pokazuje takve mogućnosti.

VL
PO
pogaci35
13:09 17.01.2017.

e odvjetnike i tako su stalno u prednosti. Ako sud nije u stanju provesti kako treba ovako jednostavan postupak, što će učiniti u doista kompliciranim slučajevima? Poruka je - pribavite si protupravnu imovinsku korist, angažirajte sposobne odvjetnike, potplatite one koje treba potplatiti i zadržite ostatak novca za sebe. Ali neka sudovi nikako ne propuste kazniti nekoga tko nije platio tramvajsku kartu ili gospođu koja je hlače pokojnog supruga prodala za čak 20 kuna!ske koristi i ako suci nisu u stanju utvrditi visinu te koristi, a mogu koristiti usluge sudskih vještaka, što reći o takvom pravosuđu. Naravno, igrači kao Ferenčak i njemu slični imaju dovoljno novca za odličnTo da suci nisu u stanju provesti postupak kako treba sramotno je za pravosuđe. Očigledna je zloporaba položaja u cilju pribavljanja protupravne imovin

VL
DU
Deleted user
14:06 17.01.2017.

Prepustio bih predmet u najbliži DJEČJI VRTIĆ djeca u roku 5 minuta rješavaju slučaj: Stričeki su LOPOVI,stričeki su LOPOVI !

VL
Avatar komentatorx
komentatorx
14:19 17.01.2017.

Slika hrvatskog pravosuđa. Slučaj čist kao suza i tek završeni student prava bi ispravno presudio u ovoj stvari. Ferenčaka lopova se štiti i to je konstanta. Zato nam je država tu gdje jesmo.

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
14:40 17.01.2017.

Dok god su sudci koji ovako sude zaštićeni i nedodirljivi biti će i ovakvih presuda. Da gospoda sudci dobiju zbog ovakvih presuda "nogu", ne bi bilo ovakvih presuda.

VL
RI
rijekaliberty
15:00 17.01.2017.

afera NAMUDO ukazuje na problem u pravosuđu....to ministarstvo treba ukinuti i maknuti ga iz izvršne vlasti... ako već pričamo o trodiobi vlasti sto onda pravosudje radi u izvršnoj vlasti? Takodjer bi trebalo uvesti u narednom periodu od npr.10 godina OGRANIČENINI REIZBOR SUDACA na svim sudovima...nitko ne moze biti sudac u RH više od 2 mandata po 5 godina.Ovo je jedini način da se razbije pravosudna masonerija koja sama sebe bira i u kastu promovira.Zato josh nitko nije osudjen a drzava je opljačkana za 10 generacija

VL
MI
Milkica
15:01 17.01.2017.

Nevjerojatno koliko sudovi griješe, ili "griješe". Ako vrhovni sud sruši presudu jer je nižestupanjski sud nešto zeznuo, znači da taj niži sud ne zna svoj posao. Zamislite kako bi bilo kad bi liječnici stalno tako fušali prilikom operacija ili bilo kakvog liječenja. Lijepo svim tim sucima nogu u du*pe ili ih opaliti po džepu. Pun mi je kufer tih "nedodoriljivih", nikad ni za što nisu odgovorni, nikad ni za što ne odgovaraju. Niškoristi.

VL
DU
Deleted user
15:57 17.01.2017.

18 je godina prošlo od pljačke (mi, građani Zagreba smo opljačkani), a naši sudovi još nisu donjeli presudu!!! Iskreno se čudim što Vrhovni sud nije naredio da se iz novca građana Zagreba Frenčaku i Turkovići isplati po 10 miliončeka, jer su već zaboravili što su napravili s nezakonito stečenim novcem.

VL
FT
feel_the_coruption
16:06 17.01.2017.

Ovo suđenje je poruka ostalim političarima ; kradite, lažite, ne može nam nitko ništa...

VL
KO
komentatorv3
05:48 18.01.2017.

Taj vrhovni sud opasno smrdi na lijeve kadrove. Npr bandicu su isli jako na stetu i 2x ukinuli dobre presude na one suplje optuznice kaju su politicki dignute kontra njega a glavasu su isli u korist, a sada i ovom iz hnsa.

VL
MI
misho32
19:35 17.01.2017.

ovo zorno pokazuje kakvo je to naše pravosuđe odnosno kakav nam je vrhovni sud , najviša pravosudna institucija jedna države. Već20 godina se ne može riješiti taj kristalo jasan slučaj , u kojem su politički močnici dobili od grada zemljištee po simboličnoj cijeni i prodali ga Konzumu za 10 miliona kuna. Sudu je navodno sporna visina imovinska korist i zbog toga ukida riješenje po kojem su kažnjeni . To vam je kao da lopova kojega uhvate u krađi, sud oslobodi jer nije utvrđeno točno što je sve pokrao. Međutim u ovom konkretnom slučaju taj Ferenčak je pedro kojega treba objesiti , a lova je od ovog kriminala dijeljena sa jačim igračima . Zar nije Mesić bio predsjednik tog nanbudo kluba.

VL
DA
darwil
22:25 17.01.2017.

Mogao sam devedesetih maznuti koliko bi htio ali nisam jer sam znao da ako se borim za svoju zemlju da je ne mogu krasti,konačno volio sam svoju zemlju. Danas bih učinio drukčije ali se sigurno više nikada ne bih borio.

VL
DH
dalibor.hren
16:10 18.01.2017.

Kad je Ferenčak u pitanju, normalno da je sve pošteno! Hahahahaha!!!

VL
DU
Deleted user
14:15 17.01.2017.

E sad bu tu Mrakača napravila hospicij. :)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.