Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u vrbovcu

Sin zapomagao: Mama mi se ubila! Policija: Istražujemo je li ubijena

starica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
29.06.2010.
u 12:17

- Uzimala je svakakve tablete i ležala je u krevetu po cijele dane - kazala je susjeda.

Umirovljenicu Anu Bertečić (81) danas ujutro pronašli su sin i unuk prerezana vrata u sobi u obiteljskoj kući u Dropčevcu pokraj Vrbovca. Policija provodi istraživanje kao da je žena ubijena. Oružje nije pronađeno pokraj nesretne žene.

“Pomozite, pomozite!”, odjekivalo je toga jutra inače mirnim zaselkom. Ivan B. (44), sin pokojnice, i njezin 16-godišnji unuk, nakon što su ugledali majku, odnosno baku u krvi, istrčali su iz kuće.

Sin pozvao Hitnu pomoć
Sin se ispred skromnog obiteljskog gospodarstva bacio na tlo i zaplakao. Ubrzo su susjedi S. B. i M. P. dotrčali i ušli u kuću vidjeti mogu li pomoći ženi. Opipavali su joj puls, a sin je pozvao Hitnu pomoć. Susjedi su provirivali kroz prozor u sobu u kojoj je pokojničino tijelo ležalo na tlu.

Kada je Hitna pomoć stigla, liječnici su samo mogli utvrditi njezinu smrt. Obavijestili su policiju o događaju. Policija je danas potvrdila da slučaj istražuju kao da je riječ o ubojstvu, ali nisu htjeli iznositi detalje istraživanja.

Živjela od 600 kuna
Danas  su razgovarali sa susjedima i tražili tragove.

– Njezin je sin došao k meni govoreći: “Ružica, mama mi se ubila.” Ušla sam u njihovu kuću i s praga je ugledala kako leži mrtva. Okrenula sam se i otišla – ispričala je jedna susjeda.

– Prije nekoliko godina bila je u psihijatrijskoj ustanovi. To je bilo neobično jer je djelovala kao normalna osoba. Živjela je od penzije koja je iznosila 600 kuna. Na gospodarstvu su imali dvije krave i krmaču. Uvijek je bila dobra i popričala bi sa svima. Nikakvih problema nije imala niti je bila u svađi s kime. Već dugo nije mogla raditi, nije se brinula o gospodarstvu niti je kuhala, a za kuću su se brinuli sin i unuk. Živjela je malo sama, a malo sa sinom. U susjednoj ulici živjela je sinova nevjenčana supruga s unukom, a sin bi bio malo kod nje, a malo kod majke. Koliko znamo, imali su skladne obiteljske odnose i nisu se svađali. Ona je većinu vremena provodila u krevetu, a pila je svakakve tablete – ispričali su danas susjedi.

– Sin je većinu vremena provodio kod majke te se brinuo za kućanstvo. Često je dolazio i unuk te mu je pomagao. Nju već nekoliko tjedana nismo viđali – rekli su susjedi

Komentara 4

KO
kriminalna-organizacija
13:20 29.06.2010.

sudci počnite kažnjavati ubojice dugogodišnjim kaznama strogog zatvora a ne uvjetnim kaznama i slati ih na vikende pa nećemo svaki dan morati čitati o ubojstvima !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OR
ordinaryhandsome
15:33 29.06.2010.

awwwwwwwww jadna baka.. pa kak je moguće da se pripiše tako mala mirovina?????

OB
-obrisani-
23:38 29.06.2010.

Policija štiti političare a ne tvoju mamu, ybe im se zašto se ubila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije