Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radni sastanak

Vraća li se Ivan Herak u politiku na nezavisnoj listi Damira Kajina?

Ivan Herak, Damir Kajin
Duško Marušić/PIXSELL
03.01.2013.
u 09:00

U sjedištu istarskoga SDP-a jučer su se, uoči današnje presice, sastali Damir Kajin, Peđa Grbin, Ivan Herak i Silvano Hrelja

Uoči današnje konferencije za novinare istarskog SDP-a u Puli, na kojoj će i službeno dati potporu Damiru Kajinu kao kandidatu za istarskog župana, jučer je u sjedištu stranke u Puli održan, kako doznajemo, radni sastanak na kojem su sudionici razgovarali o pozicijima unutar koalicije. Uz Damira Kajina i Peđu Grbina, SDP-ova aduta za pulskoga gradonačelnika, na sastanku su bili Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a i Ivan Herak, nekadašnji IDS-ovac i bivši ministar turizma. Na sastanak ga je pozvao Kajin zbog, objasnio je, Herakova dobrog poznavanja prilika u turizmu, čime je, moguće, najavljen i njegov povratak u politiku.

I datum održavanja tiskovne konferencije simboličan je, 3. siječnja, kada je koalicija došla na vlast. Potporu Kajinu kao kandidatu za župana daju, doznajemo iz nekih izvora, i ostali članovi Kukuriku koalicije – HNS i HSU iako se govorilo kako upravo oni nisu voljni podržati Kajina. U svibnju će snage odmjeriti s IDS-ovim kandidatom za župana, uspješnim buzetskim gradonačelnikom Valterom Flegom, koji se pak ne opterećuje sukobom IDS-ovih veterana Jakovčića i Kajina. Uvjeren je kako je stiglo vrijeme za nove, mlade i sposobne ljude. Kajin pak duboko vjeruje u pobjedu i vrijeme kada će Jakovčić izgubiti premoć u Istri.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kadulja
17:36 03.01.2013.

koja ekipa sačuvaj bože

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije