Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemili događaj u čvorištu Brinje u Križpolju

Vozač odbio platiti četiri kune cestarine i napao radnike HAC-a

HAC
Marko Čuljat
14.11.2009.
u 15:27

U operativnom dežurstvu ličke policijske uprave potvrdili su da je u čvorištu Brinje u Križpolju na autocesti broj jedan izvršen napad na radnike HAC-a. M. K. nije htio platiti četiri kune cestarine, pa je probio rampu i zatim fizički napao radnike.

U operativnom dežurstvu ličke policijske uprave potvrdili su da je u čvorištu Brinje u Križpolju na autocesti broj jedan izvršen napad na radnike HAC-a. Bilo je to u subotu, oko ponoći, M. K. nije htio platiti četiri kune cestarine, pa je probio rampu i zatim fizički napao radnike HAC-a u naplatnim kućicama.

 - Čovjek nije htio platiti cestarinu od četiri kune na relaciji od Žute Lokve do Križpolja. Bio je pod utjecajem alkohola, a znam ga od prije jer je sa svojim strojevima radio u zimskoj služni na autocesti. Prijetio nam se da će nas pobiti pištoljem jer mi iz Ogulina nemamo što tražiti u Križpolju - prepričava P. G. iz Ogulina, koji je te noći bio vođa smjene u Križpolju.
S njim je u smjeni bio i blagajnik Z. P. koji je prvi fizički napadnut. Kako je radnicima HAC-a strogo zabranjeno pod prijetnjom otkaza davati izjave za javnost objavljujemo samo njihove inicijale.

 - Na čvorištu je naše radnike fizički napao Mile Karakaš kome su u sektoru održavanja HAC-a obećali poslove zimskog održavanja cesta, a na kraju je izigran. To je posljedica neodgovornog ponašanja u tvrtki pa ispaštaju nedužni ljudi - izjavio je za Večernji list Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata koji u Hrvatskoj ima preko tri tisuće članova.

Karakaš je nakon odbijanja da plati cestarinu vozilom probio rampu, zaustavio vozilo i vratio se kako bi se fizički obračunao s blagajnicima. Jednog je blagajnika dva puta udario po glavi a za drugim je pošao u upravnu zgradu koji je zvao policiju jer bi u protivnom dobio otkaz u HAC-u. Karakaš je nakon trećeg pokušaja uspio provaliti sigurnosna vrata na uredu u Križpolju i udariti vođu smjene. Povrijeđeni radnici su zbrinuti i ogulinskoj bolnici i jučer su bili na kućnoj njezi.

Pokušali smo dobiti i Alemku Dučić, glasnogovornicu HAC-a ali je sve bilo bezuspješno. Nismo mogli dobiti službeno očitovanje uprave HAC-a, a niti snimke fizičkog obračuna u Križpolju.

Komentara 8

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
21:29 14.11.2009.

čovjeka su izigrali, lijepo piše... oni imaju sigurne plaćice u HAC-u i posao koji su dobili preko pajde i rođe... je** im se... nema svatko konjske živce...

JA
japa
11:07 15.11.2009.

Ako si toliko pismen mogo si kao mi svi ostali logikom zaključiti što nam je novinar htio reći.

KO
komitent1
19:32 14.11.2009.

ponavljam se Covjek se pohvalio prije 6-7 godina kako on i njegov pajdas , jb--vjetri po kaficima kupuju posao u Hacu-u za 5.000 ilada maraka t.j. čaća im kupuje . znaci i ja bih primio batine za posao koji mii mi je tata kupio i jednom u 7 godina me netko naudara na tom poslu i ja ništa ne radim na TOM poslu . Čak držim da zaslućujem taj Posao jer zašto bih tamo na naplatama sjedio nekakva invalid branitelj a ne ja korumpirani demagog = podobni Hdz-eovac. Znaci polako citaj ; nemamo za djecju štednju ,placamo Hepove miljarde , opljackana na m je država i korupirana do nebaaaa . A u redu je raditi na Hacu po politickoj podobnosti Pišem pismo tinta mi se proli.......... to EU maybe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije