Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u engleskoj

Vozač: Nisam kriv za nezgodu! Jureći kamion izgurao me s ceste

\'nesreca4_rtl_unu_120711\'
rtl.hr
13.07.2011.
u 14:12

Vozač autobusa koji je vozio osječke učenike sutra na sudu zbog prometne nesreće u Engleskoj

Na prekršajni sud u Londonu sutra će doći 43-godišnji vozač autobusa koji je prevozio učenike iz Osijeka te vozač kamiona s kojim se sudario u utorak ujutro nedaleko od Readinga. Vozač tvrtke Ortran iz Orahovice, podsjetimo, vozio je đake prvih i drugih razreda Isusovačke klasične gimnazije na izlet u Oxford, kada se dogodila nesreća u kojoj je, kako je izvijestila engleska policija, najmanje dvadeset djece lakše ozlijeđeno.

– Prvo i osnovno što želim reći jest da nisam skrivio nezgodu. Jureći kamion izgurao me s ceste, zapeo je za nas, sva sreća da nitko nije teže nastradao. Čeka me sutra nekakav sud, dobio sam odvjetnika po službenoj dužnosti, stupio sam u kontakt s veleposlanstvom i sutra u 9.15 imam nekakav sud pa ću tada više znati o svom statusu – rekao je za Dnevnik.hr vozač autobusa Zdravko Medić, koji je kasno sinoć pušten iz pritvora.

– Ročište je u 14 sati, a nakon toga ćemo znati tko je kriv – kazao nam je Željko Belić iz osječke poslovnice Ortrana. Prema njegovim riječima, nesreća se dogodila kad je vozač kamiona prešao na suprotnu stranu kolnika, udario u retrovizor autobusa, zanio se i razbio tri bočna stakla s desne strane.

– Naš je vozač iskusan u vožnji lijevom stranom, jedino je možda, kako sam načuo, vozio nekoliko kilometara na sat brže nego što je to dopušteno na toj uskoj cesti, ali to moramo još utvrditi – ističe naš sugovornik. Ustvrdio je još jednom da vozač nije bio uhićen nego da je prepraćen u naše veleposlanstvo gdje je dao iskaz.

Da je riječ o frontalnom sudaru, što su govorile prve informacije kojima je raspolagala engleska policija, demantirao je i otac jednog učenika koji je bio u autobusu.

– Sin mi nije ozlijeđen, a drugi su učenici samo izgrebeni od komadića stakla, nije ništa ozbiljno. Malo panike jest bilo, uplašili su se kad se to tek dogodilo, no strah je brzo prošao, već su sve zaboravili – rekao nam je otac koji je želio ostati anoniman.

Ukupno 145 učenika i 12 profesora iz dvije osječke škole otputovalo je u Englesku u četvrtak. Uz đake Isusovačke klasične gimnazije, u toj su zemlji i njihovi kolege iz Treće gimnazije. Riječ je o stručnom posjetu kako bi usavršili jezik, a smješteni su u obiteljima. Putovanje organiziraju nastavnici u suradnji s agencijom iz Londona, a tvrtka Ortran zadužena je za prijevoz.

Komentara 13

MI
minimaksi
15:46 13.07.2011.

a koj si ti bok te neće da to znaš....da nisi možda sudac na tom sudu?

OB
-obrisani-
16:09 13.07.2011.

@chainsaw hehe... baš tako, na \"nekakvom sudu\"...

CH
chainsaw.
14:56 13.07.2011.

\'nekoliko kilometara brze\' na tom dijelu je vidljivost losa zbog stabala, cesta je \'country lane\' i ogranicenje je 30 milja na sat. to ce sutra imati prilike objasniti na \'nekakvom sudu\'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije