Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Vojvođanski prosvjetari na seminaru iz hrvatskog jezika i kulture

Vukovarska podružnica Hrvatske matice iseljenika i vinkovački ogranak Matice hrvatske danas su organizirali jednodnevni seminar iz hrvatskog jezika i kulture za učitelje, nastavnike, profesore i predavače hrvatskog jezika u školama u Vojvodini.

Komentari 10

OB
-obrisani-
13:17 22.01.2010.

Ostanite u Vinkovcima, tamo vam je i mesto!

VL
OB
-obrisani-
11:31 22.01.2010.

E pa sad! Nije problem samo u Vojvodini. Svuda je problem sa korektnim hrvatskim jer ono sto neki kabinet u Zagrebu propisuje kao \"korektan hrvatski\" niko ziv, i nigde ne govori!

VL
BA
Barts
11:50 22.01.2010.

Ziveo Tadic ,ziveo Mesic ,zivele razlike jeeee!!

VL
DJ
DoBrO-JuTrO
12:08 22.01.2010.

Vojvodina Republika

VL
OB
-obrisani-
13:07 22.01.2010.

Za ove sto su mi dali te silne minuse: Ja znam da je ono sto sam napisao neprijatno cuti nekome ko sebi stvara idealnu sliku o vlastitoj naciji (i zato meni minusi, razumljivo) ali ako iskreno ne veruju u ovee moje reci neka kazu, ne moraju meni, ni ovde javno, nego najbolje sami sebi, gde se to govori taj jezik koji neki kabinet u Zagrebu propisuje kao korektan hrvatski jezik?

VL
SP
Skole pl.
15:54 22.01.2010.

kursula minuse si dobio jer si Srbin koji komentira na hrvatskom portalu o hrvatskim problemima. Nisi ništa krivo rekao, ali je to nepristojno, a obzirom na naše povijesne odnose i neukusno. Kao da ti dođem u goste pa povučem prst po stolu i zajebavam kolika ti se prašina skupila. Znam da neki naši komentiraju na vašim portalima i vrijedi isto. Osim toga, književni se jezik ne govori nigdje na ulici. Ne otvaram raspravu s tobom o hrvatskom jeziku, jer bi to bilo besmisleno, samo ti objašnjavam minuse.

VL
NE
neni
16:10 22.01.2010.

Poštovani/na kursula ak\' ste shvatili radi se o seminaru..baziranom na željama polaznika. I neznam kaj to vas muči..i dokle vi s istoka mislite da imate moralno pravo/nakon svega/ o tome govoriti...jedino ak ste profesor hrvatskog jezika i kulture pa ste profesionalno zainteresirani

VL
OB
-obrisani-
17:48 22.01.2010.

skole.pl, o pristojnosti ne bih jer vi ocigledno ne znate sta je to, a ostati cu ovdje malo da kometiram (dok mi ne dosadi) jer jos uvijek uzivam sto vas napaljene, ali ne bas intelignete sovitje nerviram a ne znate mi nista odgovoriti. Nema hrvatskih i drugih portala, naviknite se na to. Globalizacija na djelu. A zasto ne dajete minuse svim onim stranim firmama koje vas propisno po Hrvatskoj pljackaju. Sta, mozete lakse podneti pljacku neke austrijske banke nego misljenje Srbina? Ako je tako, zelim vam puno srece u buducnosti.

VL
OB
-obrisani-
18:00 22.01.2010.

22.01.2010. u 16:10h neni je napisao/la: Poštovani/na kursula ak\' ste shvatili radi se o seminaru..baziranom na željama polaznika. I neznam kaj to vas muči..i dokle vi s istoka mislite da imate moralno pravo/nakon svega/ o tome govoriti...jedino ak ste profesor hrvatskog jezika i kulture pa ste profesionalno zainteresirani Ovaj moj komentar nije toliko komplikovan da vi sad pricate o necem sasvim drugom, kao da nemate pojma, niste razumeli, o cemu sam ja to pricao! Ja sam rekao da cela Hrvatska treba takve kurseve, i trebace ih sve dok nko u Zagrebu, u nekom kabinetu, bude odredjivao sta je hrvatski jezik, potpuno nevezano za jezicku praksu, ali zato na potpuno ispolitizovani nacin. Ako o tome hocete govoriti, evo me. Za ostalo se obratite skoletu.pl.

VL
NI
nikolatr
20:53 31.01.2010.

Kurc., Nema Hrvata u Vojvodini...! Tako da se nam ljude sto ucit. Bunjevci su Srbi koji se iozjasnjavaju kao madjroni, sluz. jezik im je madjarski i srpski. Ono malo Hrvata oko Subotice- par iljada su Cesi, te SLiovaco, Rusini- znajunaju tocno imena sela koji su dosli iz Zakarpatja. Sokci Nijeus Hrvati, to je katolizirano vlakso pleme...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.