Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vojvođanski prosvjetari na seminaru iz hrvatskog jezika i kulture

seminar
Goran Ferbežar/PIXSELL
22.01.2010.
u 11:14

Vukovarska podružnica Hrvatske matice iseljenika i vinkovački ogranak Matice hrvatske danas su organizirali jednodnevni seminar iz hrvatskog jezika i kulture za učitelje, nastavnike, profesore i predavače hrvatskog jezika u školama u Vojvodini.

VINKOVCI - Vukovarska podružnica Hrvatske matice iseljenika i vinkovački ogranak Matice hrvatske danas su organizirali jednodnevni seminar iz hrvatskog jezika i kulture za učitelje, nastavnike, profesore i predavače hrvatskog jezika u školama u Vojvodini.

- U Vojvodini djeluje šest osnovnih škola, a u Subotici i gimnazija gdje je nastava na hrvatskom jeziku i već drugi put za prosvjetare koji predaju na hrvatskom organiziramo seminar kako bi naučili pravilno govoriti hrvatski jer su sami to istaknuli kao najveći problem. Na današnjem seminaru imamo 38 polaznika iz četiri vojvođanske škole - kaže Silvije Jergović, voditelj vukovarske podružnice, dodajući da su prema rezultatima ankete na prvom seminaru načinili program jučerašnjeg seminara pa je on sadržajno prilagođen željama polaznika.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
11:31 22.01.2010.

E pa sad! Nije problem samo u Vojvodini. Svuda je problem sa korektnim hrvatskim jer ono sto neki kabinet u Zagrebu propisuje kao \"korektan hrvatski\" niko ziv, i nigde ne govori!

BA
Barts
11:50 22.01.2010.

Ziveo Tadic ,ziveo Mesic ,zivele razlike jeeee!!

OB
-obrisani-
13:17 22.01.2010.

Ostanite u Vinkovcima, tamo vam je i mesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije