Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vojska Srbije 2012. osvaja Kosovo, ali samo u računalnoj igri

zora
screenshot
18.10.2009.
u 11:35

Radnja igre događa se na Kosovu, 2012. godine. U pokrajini vlada mir, a srpske izbjeglice su se vratile u svoje domove. Jedne zore Albanci napadaju snage UN-a. U pomoć UN-u pristiže srbijanska vojska koju Albanci tjeraju na povlačenje. Ubrzo oklopne snage Vojske Srbije oslobađaju Gnjilane i Prištinu te nastavlja borbe u ostatku Kosova.

Iako se Kosovo osamostalilo prije godinu i pol dana poznato je da Srbija ne želi priznati neovisnost svoje nekadašnje pokrajine i da ju pod svaku cijenu želi vratiti u svoj ustavno-pravni poredak. S obzirom da to realno nije moguće, tamošnji patrioti morat će se zadovoljiti računalnom igrom u kojoj Vojska Srbije trijumfalno zauzima Prištinu i vraća Kosovo pod svoju kontrolu.

Radnja igre događa se na Kosovu, 2012. godine. U pokrajini vlada mir, a srpske izbjeglice su se vratile u svoje domove. Jedne zore Albanci napadaju snage UN-a. U pomoć UN-u pristiže srbijanska vojska koju Albanci tjeraju na povlačenje. Ubrzo oklopne snage Vojske Srbije oslobađaju Gnjilane i Prištinu te nastavlja borbe u ostatku Kosova.

"Srbi su se često morali braniti"

Ova ratna igra nosi naziv "Kosovska zora", a njen autor je Aleksandar Đokić, informatički stručnjak koji živi u Hamburgu, piše beogradska "Politika".

- Vojska Srbije u igri ulazi u sukob da bi zaštitila integritet Republike Srbije. Nisam htio predstaviti Vojsku Srbije kao nekog tko prvi počinje sukob jer je naša povjest puna slučajeva u kojima smo morali braniti svoju zemlju, a da nikoga nismo napadali, rekao je Đokić dodavši da igra nije politički obojena što dokazuje činjenicom da je prošla rigorozne kontrole u Njemačkoj.

U igri ne moraju pobijediti Srbi

Đokić tvrdi da su mišljenja oko njegove igre podijeljena, a od nekih je Albanaca navodno dobivao i prijetnje smrću. Dodaje da je "Kosovska zora" neutralna igra u kojoj pobjeda ovisi o taktici i snalažljivosti, a ne o strani na kojoj se nalazite,

Ključne riječi

Komentara 32

MA
markovfr
13:40 18.10.2009.

A onda je svizac zamotal čokoladu buahahahahaha!!!!

DA
daba
15:09 18.10.2009.

Znao sam da je HR politicki vrh na sve spreman ali nikad nisam mogao ni da zamislim da u njemu ima toliko otrovluka i da ce podrzati albance samo da bi naudio Srbima.U svakom slucaju nikad se ovo HR nece zaboraviti.Mnogo ste se ponizili i bice vam vraceno tamo gde najvise boli.Jedina republika iz EX YU koja se prijavila da na sudu usmeno brani albance je HR.Nije vam trebalo da idete tako daleko ali nicija nije do zore pevala.Uostalom sad pod ruku mozete sa albancima posto ih toliko volite.Svako bira svoj put i prijatelje.

Avatar Rubirosa
Rubirosa
12:17 18.10.2009.

Opet isti \"majstor\"palikuca.Sto se babi snilo to se desilo ;)......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije