Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk kontrolora

Izvanredno stanje u Španjolskoj zbog štrajka kontrolora leta

guzva  (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.12.2010.
u 10:11

Kontrolori su štrajk započeli u petak, a razlog je promjena radnog vremena i uvjeta. Na posao ih nije došlo gotovo 90 posto, a njihovim štrajkom bilo je pogođeno blizu 250.000 putnika čiji su letovi otkazani.

Španjolska vojska u subotu ujutro preuzela je kontrolu nad zračnim prometom u zemlji nakon što su civilni kontrolori leta grupno izostali s posla uz izliku da su "bolesni". Zračni prostor iznad Španjolske bio je zatvoren, a deseci tisuća putnika zaglavili su u zračnim lukama čekajući prijevoz.

Zbog novonastala situacije španjolska vlada proglasila je izvanredno stanje. Štrajkaši su upozoreni da se vrate na posao ili će u protivnom biti procesuirani.

Kontrolori su se nedugo nakon proglašenja izvanrednog stanja vratili na posao, a ubrzo su krenuli i letovi.

Kontrolori su štrajk započeli u petak, a razlog je promjena radnog vremena i uvjeta. Na posao ih nije došlo gotovo 90 posto, a njihovim štrajkom bilo je pogođeno blizu 250.000 putnika čiji su letovi otkazani.

Španjolski ministar prometa Jose Blanco napao je štrajkaše rekavši da putnike drže "kao taoce". Oni pak uzvraćaju kako ne pristaju na produžavanje radnog vremena kao ni na djelomičnu privatizaciju zračnih luka.

- Došli smo do svoje granice, dali smo najviše što možemo. Ovako dalje ne ide, u ovakvim okolnostima ne možemo svoj posao obavljati kako treba - rekao je predstavnik sindikata Jorge Ontiveros.

Komentara 26

SP
Skole pl.
11:21 04.12.2010.

Živjela demokracija po receptu novog svjetskog poretka! Još malo pa sitnozuba stoka neće imati nikakva prava osim da radi i diše. Zašto ne bi uveli i policijski sat? Posao i kuća. Svaka grupa od 4 građana i više neka se smatra ratnim pohodom ili terorističkom skupinom. Pljuc!

JA
jaruzelskia
14:19 04.12.2010.

A kaj bi se mi bulili? Pa imamo \'prave\' na vlasti ko su nam dali zemlju \'meda i mlijeka\'. Hrvtski narod im vjeruje(HDZ je i dalje na vlasti), pa zakaj da se buni?

NE
neni
12:59 04.12.2010.

E glavno da se mi ne bunimo ..nama je super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije