Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova obuća

Vojnicima nove čizme, MORH u obuću uložio 19 milijuna kuna

čizme (1)
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/3
20.04.2011.
u 15:53

Isporučeno će biti gotovo 24.000 čizama, a pripadnici oružanih snaga svake dvije godine zaduživat će po jedan par ljetnih i zimskih.

Nove vojne čizme predstavilo je Ministarstvo obrane. Ugovor vrijedan 19,02 milijuna kuna MORH je potpisao s tzv. zajednicom ponuditelja, odnosno tvrtkama Inkop Obuća, Borovo Kožna obuća, Jelen Profesional i Obuća Viko čiji su se predstavnici danas sastali s ministrom Davorom Božinovićem. Svake godine, za potrebe vojske, kupljeno će biti između 6500 i 7000 komada.

– Ovim projektom zaokružuje se plan o hrvatskom vojniku koji će biti opremljen hrvatskim proizvodima od glave do pete, odjeven u hrvatsku odoru s hrvatskom kacigom na glavi, naoružan domaćim pištoljem i domaćom jurišnom puškom te obuven u hrvatsku čizmu – rekao je Božinović. Dodao je kako čizme stoje 580 kuna bez PDV-a po paru što je, kazao je, u odnosu na uvozne čizme istih karakteristika znatno jeftinije.

Nove čizme drugačije su od dosadašnjih. Naime, izrađen je novi kalup zimskih i ljetnih čizama crne boje i boje pustinje kao inačica čizama za potrebe mirovnih misija. Pri izradi koristila se membrana s paropropusnim i vodonepropusnim svojstvima.

Krajnji rok za ovogodišnju isporuku čizama, koje su testirane zadnje dvije godine i pokazale su se izuzetno dobrima, očekuje se sredinom godine. Isporučeno će biti gotovo 24.000 čizama, od čega će oko 15.000 biti ljetnih, a 9000 zimskih. Očekuje se da će pripadnici oružanih snaga svake dvije godine zaduživati po jedan par zimskih i jedan par ljetnih čizama.  

Komentara 8

EU
EUfan
16:33 20.04.2011.

A materijal za izradu čizama se uvozi iz Kine. Ista priča kao sa uniformama.

OR
ordoABchao
16:46 20.04.2011.

nadam se da neće biti ko nove uniforme, da se nakon mjesec dana boja skine. ako budu nove čizme svake dvije godine bit će dobro, barem za nas vojnike

Avatar razocarani
razocarani
17:05 20.04.2011.

Cizme su naizgled tako dobre treba ih postiti u slobodnu prodaju mislim da bi nasle pono poklonika....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije