Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitan medicinski let

Vojni helikopter noćas prevezao djevojčicu s Lošinja u KBC Rijeka

ratni helikopter
MORH
10.06.2011.
u 13:08

Noćas poslije ponoći djevojčica iz Malog Lošinja prevezena je u KBC Rijeka, priopćili su iz MORH-a

Noćas poslije ponoći, helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva hitnim je medicinskim letom iz Malog Lošinja u KBC Rijeka prevezena djevojčica, stara svega 11 mjeseci. Zahtjev za letom upućen je preko Županijskog centra 112 Rijeka, a zahvaljujući brzoj intervenciji zračnih snaga HRZ i PZO djevojčica je na vrijeme zbrinuta. Nakon ukazane prve pomoći smještena je u Dječju bolnicu na Kantridi. Njezino je stanje stabilno, a hitna intervencija bila je nužna zbog konvulzija i povišene tjelesne temperature, potvrdio nam je dr. sc. Igor Prpić, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Rijeka.

Hitni medicinski letovi provode se na zahtjev nadležnih institucija preko Centra 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a od dobivanja poziva do polijetanja helikoptera HRZ i PZO-a u normalnim meteouvjetima protekne deset do petanest minuta.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Golum
Golum
11:32 11.06.2011.

ajmo jadnici pljujte još malo po Hrvatskom zrakoplovstvu a svi ovisite o njma kako na otocima tako i u ostalim dijelovima LIJEPE NAŠE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije