Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrena diplomacija

Vojni atašei natjecali se u gađanju jurišnom puškom VHS

jurišna puška (10)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/11
17.03.2010.
u 16:49

Ta je domaća puška, izrađena prema NATO-ovim standardima, nedavno ušla u sastav Oružanih snaga.

Vojni izaslanici akreditirani u Hrvatskoj danas su šesti put održali natjecanje u gađanju na streljani Hrvatske vojske “Vrapčanski potok”.

Prvi su se put u natjecanju koristili novom jurišnom puškom VHS koju proizvodi ozaljski HSProdukt. Ta je domaća puška, izrađena prema NATO-ovim standardima, nakon brojnih testiranja, nedavno ušla u sastav Oružanih snaga.

Komentara 4

Avatar punkufer
punkufer
19:28 17.03.2010.

Bravo za domaći proizvod!

HC
hum@c
20:13 17.03.2010.

trebalo je staviti jednog vojnika kod meta da im napravi sve pogotke u crno, tako bi se ovi oduševili i možda naručili koji šleper pušaka za svoje zemlje :D

SI
sifoklop
20:30 17.03.2010.

Nimalo ne sumnjam u kvalitetu puške poznajući proizvod kompanije HS Produkt. Ukoliko istu ne kupi HV neće nitko ni kupiti pa bila najbočja na svijetu. Što se tiče NATO standarda novinari su po običaju slabo informirani uostalom kao i veliki broj čitatelja. Za pušku ne postoji propisan NATO standard kao uostalom i za masu drugih vrsta naoružanja. Ono što se standardizira je metak. Metak koji je standardiziran nije samo kalibar nego i sva njegova ostala svojstva tako da se može koristiti i na drugim jurišnim puškama. Da nije tako onda bi sve puške bile iste. U stvari točnije je govoriti o kompatibilnosti kao tehničkom svojstvu naoružanja i opreme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije