Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do 12 godina zatvora

Voditelj projekta HE Lešće prijavljen za smrt majke i sina

auto sletio u jezero (1)
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
1/3
18.02.2011.
u 13:20

Slavka (70) i Rafael (25) Jurković iz Mostara sletjeli su, pri povratku sa svadbe, u akumulacijsko jezero koje je nastalo preko noći, a na cesti nije bilo znaka opasnosti i upozorenja

Policijska uprava karlovačka za smrt dvoje ljudi koji su automobilom sletjeli u akumulacijsko jezero HE Lešće tereti 38-godišnjeg Splićanina Tomislava Tomića, voditelja projekta hidroelektrane. Podsjetimo, 10. listopada prošle godine u noći sa subote na nedjelju, oko jedan sat, u selu Otok na Dobri, u slijetanju Mercedesa u netom stvoreno jezero poginuli su majka i sin, Slavka (70) i Rafael (25) Jurković iz Mostara. Nakon što je auto sletio u vodu iz njega su uspjeli isplivati drugo dvoje Slavkine djece, Dragica (43) i Robert (31). U akumulacijsko jezero sletjeli su na povratku sa svadbe u zaseoku Mateše. Iako je cesta direktno vodila u jezero, nigdje nije bilo oznake niti upozorenja o tome.

>>Majka i sin utopili se u jezeru zbog neoznačene ceste

Policije je izvijestila da su kriminalističkim istraživanjem provedenim u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu utvrdili da je Splićanin star 38 godina, zaposlenik HEP-a, kao odgovorna osoba i voditelj projekta Hidroelektrane Lešće propustio propisno označiti natpisima i upozorenjima te ograditi ogradom prometnicu Otok na Dobri - Trošmarija koja je potopljena punjenjem akumulacijskog jezera.

Županijskom državnom odvjetništvu protiv Tomića, ali i HEP-a kao odgovorne pravne osobe, proslijeđeno je posebno izvješće. Tereti ih se za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Zapriječena kazna za ovo kazneno djelo je tri do dvanaest godina zatvora.

Komentara 13

CP
copy paste
13:41 18.02.2011.

pa to je kod nas normalno da su na položajima neodgovorne,bahate i korumpirane persone.nikako da se već jednom zajebu pa da na neki bitni položaj stave odgovornu i kvalitetnu osobu već uvijek kojekakve hoštaplere i smutljivce.

OB
-obrisani-
13:47 18.02.2011.

Caljda nije iz zna se koje stranke... ma valjda nije i iz one druge...

MM
Mladen Miletić
13:37 18.02.2011.

U vezi s ovim slučajem Županijskom državnom odvjetništvu protiv Tomića, ali i HEP-a kao odgovorne pravne osobe. kako je komisija pregledala to sve skupa i dala uporabnu dozvolu ako nije sve u redu. Nevjerujem da je jedan čovjek odgovoran ZA to sve ! Tko je zadužen za sigurnost na radnome mjestu ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije