Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOSNIMKA

Vođa turske oporbe podnio ostavku zbog seks-skandala

Deniz   Baykal
AFP PHOTO
Autor
Zorana Bajt
11.05.2010.
u 18:01

Videosnimka se pojavila na internetskim stranicama provladina dnevnog lista Habervaktima. Uredništvo ju je skinulo pola sata poslije stavljanja na internet, ali to je bilo dovoljno da se afera rasplamsa.

Deniz Baykal, vođa Republikanske narodne stranke (CHP), glavne oporbene stranke u Turskoj, podnio je ostavku kad je na internetu prikazana njegova navodna izvanbračna avantura. Baykal tvrdi da je skandal vladina zavjera.

– Ovo nije snimka seksa, ovo je zavjera. Oni koji stoje iza ove zavjere učinili su to zbog političkih ciljeva – rekao je Baykal na konferenciji za novinare.

Dodao je da podnosi ostavku na položaj šefa stranke, ali kako to ne znači da se povlači pred zavjerom. Kratka videosnimka, koja je postavljena na internet prije četiri dana, prikazuje prizore iz spavaće sobe snimljene skrivenom kamerom. Na snimci se vide 71-godišnji čelnik oporbe i njegova navodna ljubavnica iz iste stranke kako se odijevaju. Mediji tvrde da je s Baykalom snimljena Nesrin Baytok, zastupnica njegove stranke. Prizora navodnog ljubavnog čina nema na snimci.

Baykal nije otvoreno priznao ni demantirao aferu, ali je rekao da snimka nije mogla biti napravljena bez znanja vlade. Ocijenio je da je ona napravljena kako bi se oslabili napori njegove stranke u sprečavanju uvođenja šerijata u Turskoj, čemu, smatra on, teži vladajuća Stranka pravde i razvoja. Premijer Recep Tayyip Erdogan ljutito je odbacio Baykalove optužbe i rekao da su one “neprimjeren i ružan” pokušaj prebacivanja odgovornosti na vlast.

Baykal je podnio ostavku samo dva tjedna uoči stranačkoga kongresa na kojem se očekivalo da će zatražiti novi mandat. Videosnimka se pojavila na internetskim stranicama provladina dnevnog lista Habervaktima. Uredništvo ju je skinulo pola sata poslije stavljanja na internet, prenosi londonski The Times.

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:45 12.05.2010.

Javite kad ga snime u plovidbi sa Severinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije