Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodolomci

Voda prodirala u jahtu: Spašeni Hrvati te Srbin i Slovenka

05.10.2013.
u 13:45

U jahtu imena 'York Hollywood' more je počelo prodirati kada se nalazila između otoka Krete i Cipra.

Jučer se između otoka Krete i Cipra u grčkim vodama dogodila havarija motorne jahte "York Hollywood" koja plovi pod hrvatskom zastavom.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer je u 16.05 sati zaprimila dojavu od grčke središnjice JRCC Piraeus da se na navedenoj poziciji nalazi jahta "York Hollywood", u koju prodire more. MRCC-u Rijeka je javljeno da je grčka središnjica pokrenula akciju traganja i spašavanja i uputila poziv u pomoć svim plovilima u blizini dojavljene pozicije pomorske nesreće.

Na poziv se odazvao trgovački brod „Duke I“, koji plovi pod panamskom zastavom. Na brod "Duke I", nakon što je stigao na javljenu poziciju, prekrcalo se svih osam članova posade s jahte "York Hollywood". Brod "Duke I" je, nakon uuspješneakcije spašavanja, nastavio ploviti prema luci Port Said u Egiptu, gdje je pristao danas ujutro oko 10 sati. Ondje je utvrđeno kako nitko od brodolomaca nije ozlijeđen.

Od ukupno osam članova posade, petero je hrvatskih državljana: 45-godišnji P.N, 42-godišnji P.R, 32-godišnja M.E., 65-godišnji I.D. i 43-godišnja M.S., dok je od ostalo troje članova posade jedan državljanin Srbije, 29-godišnji N.C., državljanka Slovenije 37-godišnja N.Dž.O. i 48-godišnji C.K., državljanin Irske.

>> Nove sablasne snimke napuštene Coste Concordije

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije