Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balkanski tragovi

Vođa Al Qa’ide još je 1986. u Zagrebu kupovao oružje

luka
gok
03.05.2011.
u 07:30

Preko riječke luke oružje je prevezeno u Pakistan, a zatim u Afganistan

Večernji list prošle je godine objavio tajni dokument SDPR-a (Savezne direkcije za promet roba) iz 1986. u kojem se potvrđuje da je Osama bin Laden iste godine boravio u Zagrebu i Beogradu zbog kupnje oružja za 100 milijuna dolara. U dokumentu se do jučer najtraženijeg terorista današnjice opisuje kao 29-godišnjaka ugodne vanjštine i pristojna ponašanja koji se mladenačkom ideologijom i obiteljskim novcem zalagao za istrebljenje sovjetskih okupatora iz Afganistana. Dogovor s Bin Ladenom i Jugoslavijom bio je postignut nakon uplate 100 milijuna dolara u zagrebačkoj podružnici Beobanke.

Bin Ladenu je iz riječke luke do Karachija u Pakistanu, a odatle do Afganistana, isporučeno najmodernije naoružanje koje je tražio. Također, za rata u BiH, Osama bin Laden je preko humanitarne organizacije Mowafak koja je djelovala u Zagrebu, a čiji je direktor bio Sudanac Al Obid, slao borce i novac za rat u BiH. U međuvremenu je Al Obid uhićen i odveden u zatvor u Guantanamu kao pripadnik Al-Qa’ide. Preko iste organizacije Bin Laden kupio je u zagrebačkom naselju Borovje šest stanova, kojima su danas vlasnici nepoznati.

Ključne riječi

Komentara 31

PU
pumbica
07:43 03.05.2011.

Pa kakve to ima veze?Pa zar nije i SAD.Naoružavao Talibane protiv sovjetskog saveza?Nije zato bitno ko je prodavao oružje,nego kome je koristilo.I u Njorku ona dva nebodera koja su srušena.Dali su to napravili Talibani?Ako jesu kako to da taj dan niti jedan židov nije došao na posao?Puno toga je nejasno.Uredu je to da terorizm treba sprećiti.I kod nas su srpski teroristi zapoćeli rat,a naši generali su po zatvorima.Onda gdje je to istina i pravada.....

VI
Vito
07:46 03.05.2011.

Jedno mi nije jasno, nema veze s osobama, već sa samim oružjem - Bivša država je bila poznata po proizvodnji dobrog i cjenjenog, u svijetu, oružja. To je bio praktički najbolji izvozni proizvod svim zainteresiranim stranama, od legalnih država dodo terorista. Gdje su nestali ti svi strojevi i pogoni koji su izrađivali dijelove za kragujevačku i slavonskobrodsku tvornicu? Znam da je strojeve iz \"Prvomajske\" kupila Njemačka. Ali nije samo \"Prvomajska\" proizvodila vojne dijelove. Znam da su rusi uništili i rastopili strojeve za proizvodnju topovskih cijevi u Sisku. Isto tako znam da su amerikanci porušene pogone kragujevačke tvornice oružja obnovili najmodernijim strojevima. Zašto nama to ne naprave? Ne obnove tvornice za kaznu, kao srbima?

VI
Vito
07:39 03.05.2011.

kupio je u zagrebačkom naselju Borovje šest stanova, kojima su danas vlasnici nepoznati. Zašto nepoznati? Zato što naša država i dalje ne želi znati tko sve \"pere novce\" kod gradnje stanova. najbolje od svega je to što se ti stanoviovi očito ne nalaze nigdje po knjigama koje dokazuju vlasništvo, a zovu se zemljišne knjige, gruntovnice, katastarske knjige, ili kako ih već apartčiki nazivaju, samo da bi građane što više obeshrabrili u njihovim pravima ustanovljavanja vlasništva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije