Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOR ZA ETIKU
Povratak na članak

Silobrčić otkrio zbog čijeg je maila podnio i ostavku i što bi preporučio Plenkoviću u vezi Barišića

Kaže da ima dovoljno dokaza da je riječ o plagijatu, uključujući i činjenicu da se Barišić ispričao autoru

Komentari 10

DU
Deleted user
20:46 02.12.2016.

Koliko pravih diploma u Hrvatskoj ima najbolje govori činjenica o općem stanju u zemlji

VL
DU
Deleted user
21:16 02.12.2016.

O moralu ovog starčića već priča i Živi zid.

VL
DU
Deleted user
19:53 02.12.2016.

Silobrcic ima moral, da pun je oduvijek crvenog morala!!

VL
BR
brodludjaka
23:36 02.12.2016.

Ako je ministar obrazovanja čovjek koji prepisuje tuđe radove, onda je on jedan grozan primjer svim mladim ljudima u školama i na fakultetima. Onda je on dokaz da u ovoj zemlji stvarno bilo tko može biti ministar, što služi naa sramotu cijele države i obrazovanog dijela građanstva.

VL
ME
Meter
20:08 02.12.2016.

Vaso, Barišić, Đapić... sumnjive diplome, magisteriji... ali oni se ne daju zbuniti, čiste vertikale

VL
Avatar superhik74
superhik74
20:58 02.12.2016.

Hrvatska je prepuna plagijatora, navalili lazni magistri I doktori znanosti koji ne znaju spojiti jednu recenicu. Nije niti cudo da je Times higher education rangirao Zagrebacko sveuciliste iza 801 mjesta na samom dnu svjetskih sveucilista (Ostala hrvatska sveucilista nisu uopce rangirana). Samo mi nastavimo djeliti bezvrijedne papire s raznoraznim titulama, medjutim iza njih ne stoji nikakvo znanje a to je u svijetu vec poznato. Sve te titule su za Balkansku lokalnu upotrebu.

VL
ZE
zelenakrava
19:05 02.12.2016.

Bravo gospodine Vlatko. Treba raskrinkati lažne znastvenike ma na kakvom položaju bili. Za Barišića je to gore jer to izgovaraju simpatizeri HDZ-a. A Vi ste zbog toga odmah proglašeni udbašem. Jednom ste rekli da se nositelj titula,ma kakve one bile,lako prepozna ako ih nije stekao radom ,istraživanjem nego plagiranjem.Sve se to lako nakon nekog vremena uoči. Nadam se da će premijer još danas smjeniti Barišića. Sigurno ima mnogo poslova koje je gospodin Barišić sposoban raditi a da to ne mora biti posao na čelu ministarstva.

VL
MI
mirkomirko3
18:56 02.12.2016.

Svaka cast Akademiku Silobrcicu! Stvarno je zalosno da covjek za kojega puno ljudi smatra da je napravio plagijat bude Ministr, ali nazalost u Hrvatskoj je sve moguce.

VL
DU
Deleted user
18:58 02.12.2016.

Četvrt smo stoljeća demokratska zemlja, čiji bi građani trebali znati što je to etika, moral, čast... i tako se i ponašati. Akademiče Silobrčiću, vama nema zamjerke. Svaka vam čast! Ostali akteri se mogu pokriti po glavi, jer im obraz ne može pocrvenjeti.

VL
RP
rpzagreb
19:47 02.12.2016.

Da ima imalo morala, poštovanja, etičnosti i odgovornosti Barišić bi sam morao odstupiti. Opravdanih sumnji, plagijata i krivotvorenih diploma kod bajnih nam političara uistinu je previše i svi takvi bi morali snosti konzekvence ali ne samo političke naravi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.