Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Načelnik B. Eremić

Vlast HDZ-a potpuno je ignorirala općinu Vojnić i njene projekte

vojnic01_PXL_kar_091204_174
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
09.01.2012.
u 09:04

Općinski proračun prošle godine ostao je ‘'kratak'’ za čak deset milijuna kuna, koliko su vrijedila tri velika projekta

Vjerujem da ćemo ja i moja općina od sada, s novom vlasti, moći bolje raditi, jer dosadašnja me HDZ-ova zapravo ignorirala. I ona pomoć na koju smo imali pravo od države, stizala je na kapaljku ili je izostajala. Ne tražim nikakve povlastice, već samo da se država jednako i pošteno odnosi prema svima i vjerujem da će to sada biti slučaj – kazao je Branko Eremić, načelnik Vojnića.

 Podbacio i proračun

 Općina Vojnić lani je ostala "kratka" za 10 milijuna kuna, koliko su vrijedila tri velika projekta za koje su imali svu dokumentaciju i potpisane ugovore, ali je država njihovu realizaciju odgađala. Stoga im je i lanjski proračun, planiran na 14 milijuna kuna, podbacio, pa su godinu završili s oko 9,5 milijuna kuna proračunskih sredstava.

 – Samo je projekt sanacije deponija Kokirevo, za koji imamo potpisan ugovor s Fondom za zaštitu okoliša, i među rijetkima u Hrvatskoj, a jedini u Karlovačkoj županiji i potvrdu glavnog projekta sanacije, vrijedan 10 milijuna, a od države smo trebali dobiti pet milijuna kuna. Svi su ugovori potpisani, čekali smo samo isplatu novca, a nakon izbijanja afere u fondu rekli su nam da novca nema i uputili nas na strukturne fondove EU. To je nečuveno. Tražit ću od nove vlasti da poštuje potpisane ugovore – kazao je Eremić.

 Dobili tek obećanja

 Drugi je bitan projekt gradnja kolektora koji treba financirati ministarstvo i koji je ukupno vrijedan 34 milijuna kuna. Općina je svu dokumentaciju predala u Hrvatske  vode, dobila obećanja, a država je lani trebala izdvojiti dva milijuna kuna. No ništa nije riješeno.

 – Tri je milijuna kuna vrijedan projekt asfaltiranja cesta koji smo, jedini u Karlovačkoj županiji, prijavili na IPARD program i trebao je biti realiziran lani, ali su stalno odgađali natječaje. Imam obećanja da će natječaj biti raspisan u siječnju, a u travnju će biti poznate ponude za izvođače radova, te da ćemo to riješiti ove godine – kazao je načelnik Eremić. Uvjeren da će ove godine riješiti tri kapitalna projekta te početi graditi vodovodnu mrežu na jugu općine. I ove je godine općina predložila proračun u visini od 14 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar banijac68
banijac68
10:20 09.01.2012.

Eremiću trebate nešto i zaraditi na nivo opčine ne samo tražiti od proračuna idite kopati i proizvodite nešt a ne samo proraču nam nije dodijeljen lako je delati orojekte sa proračunskim novcima koliki prihod ima očina vojinič od rada i rada i poreza samo bi proračun i ništa nebi radili gdije je proizvodnja i ako je repa i kupus da da to se ne isplati

LA
lanica
10:28 09.01.2012.

ma kukuriku će vam sigurno pomoći oko projekata...samo požurite jer neće oni dugo, da vam natječaji ne bi prošli u međuvremenu

NI
nikola
07:58 11.01.2012.

Odakle da krenemo kad su sve tvornice i ostala poduzeća pokradena i prodana,a radnici nisu dobili ništa.Možda nam Europa, koja je to dozvolila, sad malo i nešto pomogne.Živi bili pa vidili !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije