Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 dana pritvora

Vlasniku modne agencije Kristina određen istražni zatvor

prostitucija
AFP
19.05.2012.
u 13:07

Jurišić je već na Bilicima, a istražni zatvor određen je i 43-godišnjaku iz Dubrovnika. Pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Vijeće Županijskog suda u Splitu pod predsjedanjem suca Slavka Lozine odredilo je Ivici Jurišiću (53), vlasniku modne agencije Kristina osumnjičenom za podvođenje manekenki, jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

- Jurišić je već doveden u zatvor na Bilicama. Vijeće Županijskog suda odlučilo je da se preinači rješenje suca istrage koji je Jurišića pustio na slobodu jer je priznanje djela uslijedilo kad se govorilo samo o prijedlogu za istražni zatvor, kad se ne iznosi obrana. Načelno, Ivica Jurišić nije priznao djelo za koje ga se tereti, a kako je s oštećenim osobama jako dobar, realno je očekivati da može vršiti utjecaj na svjedoke, kazao je za Večernji list sudac Slavko Lozina.

Jednomjesečni istražni zatvor određen je i Jurišićevom "pomagaču", 43-godišnjem muškarcu iz Dubrovnika.

Jurišić se bavio podvođenjem djevojaka koje je upućivao na jahte i u hotele po cijeni do tisuću eura za noć provoda. Osumnjičen je za podvođenje pet djevojaka sa splitskog, dubrovačkog i zagrebačkog područja, za ukupno pet kaznenih djela. Riječ je o djevojkama koje su željele postati missice ili manekenke, a seksualne usluge pružale su klijentima nešto "dubljeg" džepa među kojima navodno ima poduzetnika i političara. Ovisno o trajanju seksualne usluge, plativoj moći klijenta i slobodnoj procjeni, Jurišić je naplaćivao usluge u rasponu od 1500 do 7500 kuna i novac dijelio s djevojkama.

Za sebe je obično uzimao 20 posto naplaćenog novca. Splitska policija uhitila ga je nakon višemjesečne istrage, a temeljem naloga nadležnih sudaca pretragom njegove i kuće 43-godišnjaka iz Dubrovnika te njihovih vozila pronađeni su dokazi i predmeti važni za daljnji postupak.

Modna agencija Kristina jedna je od najpoznatijih u Splitu koja djeluje više od dvadaset godina. Iz nje su "ponikle" mnoge ljepotice među kojima je i nekadašnja Miss Europe Fani Čapalija, bivša žena nogometaša Marija Mornara. Jurišić slovi kao obiteljski čovjek koji se nikad nije razbacivao novcem.

Komentara 11

T1
t111
14:02 19.05.2012.

20%?!? jel on svodnik iz snova?

MA
maklin
14:12 19.05.2012.

U Njemačkoj je to potpuno legalno, kod nas nije jer mi živimo kao podr Crkvom. S druge pak strane plaćamo Crkvi desetine i stotine milijuna kuna crkvi za ništa. Dakle hebeni smo u prazno, dok ovi klijenti barem nešto i dobiju za svoj novac.

ZE
.zeitgeist.
13:39 19.05.2012.

I šta je loše napravio? ******* je nalazio mušterije. u čemu je problem? U tome što nije platio porez?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije