Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mutne vode

Vlasnik Lapora kupuje dionice Vodoprivrede za Husarića?

\'husaric_PXL_unu_080411\'
PIXSELL
09.04.2011.
u 10:24

Tvrtka Lapor jedna je od tvrtki iz uskog, povlaštenog kruga onih koje imaju licenciju za radove za Hrvatske vode, a dionice kupuje novcem od preplaćenih radova

Milan Večković, vlasnik tvrtke Lapor koja dobiva milijunske poslove od Hrvatskih voda, vlasnik je i 14,44 posto dionica Vodoprivrede Zagreb. Večković pak te dionice, tvrde naši izvori, kupuje za glavnog direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića i direktora Vodogospodarskog odjela Zagreb Zvonka Marenića, čiji je nećak inače direktor Vodoprivrede Zagreb.

Dionice Vodoprivrede Zagreb Večković navodno kupuje novcem od preplaćenih radova koje je izveo za Hrvatske vode. Tako nam dobro upućeni izvor kaže da su za lanjskih poplava na velikogoričkom području Hrvatske vode angažirale Lapor za sanaciju poplavljenog područja, ali da su ti troškovi napuhani tri puta!

Zatvoreni krug tvrtki

Lapor je za taj posao dobio 17 milijuna kuna, no stvarni su troškovi te sanacije iznosili, tvrde naši izvori, 6,8 milijuna kuna. Od razlike novca od stvarnih i preplaćenih troškova, Večković kupuje dionice Vodoprivrede Zagreb. Prema riječima naših sugovornika, dobro upućenih u poslovanje Lapora, Večković nije sretan što mora obračunavati preplaćene radove, ali su ga na to navodno prisilili Husarić i Marenić jer inače ne bi dobivao poslove od Hrvatskih voda.

Lapor je tvrtka koja jedina ima licenciju za radove za Hrvatske vode na velikogoričkom području, a dio je zatvorenog kruga tvrtki koje imaju tu licenciju i koje jedine mogu raditi za Hrvatske vode. Na zadnjem natječaju za preventivne radove za obranu od poplava na velikogoričkom području Lapor je jedini ispunio sve uvjete natječaja i s ponudom od 240,2 milijuna kuna odabrale su ga Hrvatske vode.

Zvonko Marenić u svoje ime i uime Husarića pak potvrđuje da je s Laporom za sanaciju poplavljenog područja sklopljen ugovor s rokom izvođenja do 30. lipnja 2011., na iznos od 17,7 milijuna kuna. Pri tome su, tvrdi Marenić, u 2010. godini izvedeni radovi u vrijednosti od 11,3 milijuna kuna.

Na crnoj listi

– Ni u jednom slučaju, pa tako ni u slučaju ugovaranja s Laporom, troškovi nisu uvećavani, niti je to, s obzirom na sustav kontrole u Hrvatskim vodama, moguće – tvrdi Marenić.

Na naše pitanje kako komentiraju tvrdnje da Večković novac od preplaćenih radova za Hrvatske vode prosljeđuje gospodinu Jadranku Husariću i Zvonku Mareniću, a za njih kupuje i dionice Vodoprivrede Zagreb, Marenić kaže da Večković nikad nije davao nikakav novac ni Husariću niti njemu, a da o kupnji dionica Vodoprivrede Zagreb bilo koje osobe nemaju ni saznanja niti veze s tim.

Na tvrdnje pak da je Večković navodno prisiljen raditi kako mu narede direktori Hrvatskih voda jer bi u protivnom bio na crnoj listi, Marenić kaže da u Hrvatskim vodama nema ni crnih niti bilo kakvih lista.

Večković pak nije odgovorio na naše pozive.

Komentara 24

OB
-obrisani-
10:34 09.04.2011.

Strasno,.....strasno,....... Ja mislim da treba poceti vjesati krmke po trgovima i mostovima,.....a vi kako hocete. Na taj nacin je dovedena civilizacija i na Wild West.

OB
-obrisani-
10:39 09.04.2011.

Plan za privatizaciju voda teče i dalje. Prvo priprema u obliku pljačke, onda proture zakon u Saboru, a na kraju se Hrvatima kao prije Bolivijcima ili Britancima zabrani skupljati kišnica dok ovi neuki hadezejski birtijaši pune svoje novčanike i crne fondove stranke. Ma u Remetinec s tom marvom bez odlaganja! I baciti ključ od ćelije u Savu.....

CU
cuma
15:46 09.04.2011.

Još nije u Remetincu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije