Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti mu 4 godine zatvora

Uvrijedio Erdogana? Evo zbog čega je policija uhitila ugostitelja

Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.12.2016.
u 09:52

Policiji je rekao: "Tom čovjeku ne bi ni čaj poslužio"

Vlasnik kafića u turskom oporbenom listu uhićen je jer je rekao da ne bi poslužio čaj predsjedniku Tayyipu Erdoganu, piše u utorak BBC.

Senol Buran, šef kafeterije u prostorijama lista Cumhuriyet, optužen je za vrijeđanje predsjednika, što on niječe, rekao je njegov odvjetnik.

Truske vlasti progone političke protivnike nakon propalog puča u srpnju.

Zaposlenici Cumhuriyeta su među desecima tisuća ljudi koji su otad uhićeni ili su ostali bez posla.

Taj list jedan je od rijetkih koji je zauzeo stajalište protiv Erdogana.

Buran je 24. prosinca bio na putu za posao kada je naišao na blokiranu cestu u dijelu grada gdje je Erdogan trebao održati govor.

Policiji je rekao: "Tom čovjeku ne bi ni čaj poslužio".

Sudac u Istanbulu odredio mu je pritvor dok čeka suđenje.

Za vrijeđanje predsjednika može se dobiti četiri godine zatvora.

>> Turska optužila IS za likvidaciju 30 civila koji su pokušali pobjeći u sirijskom Al-Babu

Ključne riječi

Komentara 2

DO
dopizdilomi
10:33 27.12.2016.

Pravi Turčin koji vjeruje u demokraciju. Svaka mu čast.

MX
Mister X
10:54 27.12.2016.

Uvrijedio Erdogana? Ja razumijem i to Evo zbog čega je policija uhitila ugostitelja .. Zanima me samo jedno radi usporedbe da se malo razumije a ne da se muška propaganda prihvati kao poštenje i ispravno gledanje i na taj slučaj...(( te strahoviti interes Njemaca i Amera za demokracijom u Turskoj u doba napada atentata i terorizma i bezbroj žrtva!) Volio bih vidjeti nakon atetata na predsjednika Tuđmana te nakon pobjede u Kninu dolazi naš predsjednik u Hrvatski restoran praktićki ratno stanje i želi da sjedne da popije nešto sa svojom pratnjom generalima i braniteljima . I vlasnik restorana kaže možeš iči dalje vozi ovdje nema ni hladne vode za tebe .... Kod nas je demokracija i sigurno nebi dobio poziv od suda nego bi bilo sve demokratski domovinski bez posljedica . Toliko za djecu koja nasjedaju na niske loptice kako je svjetu žao jako i nemogu ni njemci ni Ameri da spavaju jer Turci nemaju slobodu pisnja da im je predsjednik sodomista sa Kozom i presjedniku koji je u ratu ne dati čašu čaja ili vode a nisi Srbin .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije