Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'darovao' bogatstvo

Vlasnik Avaza preko noći se rastao i bivšoj ostavio medijsko carstvo

'azra1_nnn_rad_240912'
''
25.09.2012.
u 09:30


Vjeruje se da se Fahrudin Radončić narugao pravnoj državi kako bi postao ministar

Medijski magnat i političar Fahrudin Radončić više nije vlasnik Avaza i ostalih kompanija zbog kojih je bio jedna od najutjecajnijih osoba u BiH. Preko noći formalni vlasnik Radončićeva medijskog carstva postala je njegova, sada već bivša supruga Azra.

Ulog od 100 milijuna

Upućeni tvrde da je riječ o najobičnijoj pravnoj akrobaciji kojom je Radončić želio izbjeći ograničenja koja pred njega postavlja zakon o sukobu interesa koji je na snazi. Kako bi bio imenovan za ministra sigurnosti, što je položaj koji mu je pripao u “prekomponiranju” vladajuće koalicije u BiH, morao se „riješiti“ vlasništva nad svojim poduzećima. Očekivalo se da će Avaz prodati nekoj od inozemnim medijskih grupacija, ali se on ipak odlučio tvrtku zadržati u obitelji, i to tako što se iznenada rastao od supruge, a onda sporazumno prepustio njoj vlasništvo nad dijelom poslovnog carstva. Nakon toga je za oko 100 milijuna eura Avaz u vlasništvu Azre Radončić od Fahrudina Radončića kupila drugu veliku tvrtku Avaz-roto press. Time je prijenos vlasništva s Fahrudina na Azru Radončić završen. Bivša se supruga, po zakonu o sukobu interesa, ne smatra bližim srodnicima, što znači da su otklonjene zakonske prepreke da Radončić postane ministar.

Strelovit uspon

On je prije nekoliko godina formirao stranku Savez za bolju budućnost BiH koja je, uz svesrdnu pomoć njegovih medija, brzo postala respektabilna snaga na političkoj sceni. Nakon nedavnog raskola između SDP-a i SDA, čelnik socijaldemokrata Zlatko Lagumdžija odlučio je formirati vlast s Radončićem. Brojni politički protivnici Fahrudina Radončića ističu da se on opisanim „oslobađanjem imovine“ zapravo narugao pravnoj državi u BiH. Njegovu formalno bivšu suprugu Azru sada ironično nazivaju „najpoželjnijom samohranom majkom u BiH“.

Komentara 16

LI
liliZG
10:56 25.09.2012.

Koliko sam ja shvatila, ljudi koriste postojeće zakone i nitko im niš ne može, koliko je to moralno to je drugo pitanje, a moralnost na ovim područjima nikada nije bila presudna kvaliteta, naprotiv, za neka zanimanja i teret i mana.....................

Avatar beg
beg
10:01 25.09.2012.

sve sami lopovi i mafija ali kad to ovde napises odma ti brisu komentare pa napravite da pisemo svojim punim imenom i prezimenom ako vam vec smeta

TO
Toni50
10:19 25.09.2012.

Njegovu formalno bivšu suprugu Azru sada ironično nazivaju „najpoželjnijom samohranom majkom u BiH“. I zagrebački gradonačelnik razveo se da kupi stan Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 1996. godine “zeznuo” je zakon. Tada se razveo od supruge Vesne Bandić kako bi ona,a, neopterećena njihovim zajedničkim stanom kao imovinom, povoljno kupila stan u Preradovićevoj ulici Kako vidimo zakonodavac napravi zakon kojim se svi živi služe i sada se nađe pametni novinar koji je tako zeznutim načinom-zakonom muljažom dobio 3 stana .. Samohrani mamicu bosni mogu mnogi smo da ljube u stražnjicu i da dalje gladuju gladuju i skupljaju po smetištima boce ili da rade kao idioti do besvjesti za 2000 kuna ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije