Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud u Strasbourgu
Povratak na članak

Vlasnicima stanova samo za ‘duševne boli’ 150.000 kn

Vlasnici stanova sa zaštićenim najmoprimcima oglasima dokazivali koliko su mogli zaraditi, a država kontrirala podacima iz poreznih prijava

Komentari 19

AR
aristip
18:03 26.11.2016.

Dakle na dobitku su i zaštićeni najmoprimci jer u plaćali smiješnu najamninu i vlasnici tih stanova jer će dobiti i naknadu štete i razliku u cijeni najamnine ali i odvjetnici koji će naplatiti velike troškove postupka. Jedini koji su naa gubitku su porezni obveznici koji za ništa nisu krivi a sve moraju platiti. Za ovu štetu bi trebali osobno odgovarati svojom privatnom imovinom svi oni koji su sporni zakon predlagali kao i oni koji su za njega u Saboru glasali.

VL
DU
Deleted user
19:37 26.11.2016.

Imaš u vlasništvu stan u kojem su tzv zaštićeni najmoprimci a zaštićeni su od toga da ti ne plaćaju stanarinu i takve ova država štiti već desetljećima. Ne možeš ih iseliti, za njima još i plaćaš pričuvu a uskoro ćeš platati i porez na nekretninu. Prestrašno! To je kao tempirana bomba, desteljećima se to zataškavalo i sad će to sve platit porezni obveznici. Puno puta već viđeno kod nas.

VL
DU
Deleted user
21:09 26.11.2016.

Slovenci su taj problem riješili još 1991. Zaštićenim podstanarima podijelili slobodne državne stanove i oslobodili vlasnicima njihove stanove. U Hrvatskoj se sve to desetljećima guralo pod tepih i sad sve dolazi na naplatu, treba zbrinuti nekako podstanare, obeštetiti vlasnike stanova za najamnine od 1997. naovamo, isplatiti kamate... radi se o nekoliko tisuća takvih stanova.

VL
ST
stefj
21:01 26.11.2016.

Eto, svaki puta kada država pogoduje, svi mi platimo. Tako je bilo za stanove, tako će biti za Švicarce i mnoštvo drugih stvari...

VL
AN
Antiša
04:35 27.11.2016.

I suce treba udariti po džepu...

VL
SD
sdpesticid
23:54 26.11.2016.

možda je vrijeme da svi skupa pokrenemo tužbe u svezi ''razdjelnika'' ( oštećeni, naravno ).

VL
ZZ
zemljišna zajednica
05:40 27.11.2016.

Ostaje i imovina ovlaštenika zemljišnih zajednica koju je RH rasprodala po bagatelnim cijenama a nije vratila oteto, radi se o miljunima EURa, namirila je političke elite, tko će odgovarati za štetu kada će RH iz proračuna morati podmiriti ovlaštenike jer im je zemlju i šume rasprodala a nije vratila otetu imovinu iz 1947.

VL
ZZ
zemljišna zajednica
05:35 27.11.2016.

Da ostaje i oteta imovina ovlaštenicima zemljišnih zajednica koju je RH rasprodala po bagatelnim cijenama ili namirila svoje političke elite, doči će i to na nplatu no ti se iznose mjere u milijardama EURa, tko će za to odgovvarati

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.