Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željeznička nesreća

Vlak udario u odron pa iskočio iz tračnica, poginuo strojovođa

vlak strojovođa (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
07.04.2011.
u 21:12

Na ulazu u tunel vlak je naišao na odron. Pri tome je stojovođa ispao i završio pod vagonom

Teška željeznička nesreća dogodila se oko 18.40 sati na željezničkoj pruzi Rijeka - Zagreb u mjestu Zalesina, na području Skrada u Gorskom kotaru kada je teretni vlak iskočio iz tračnica.

U trenutku nesreće u vlaku su bila dva muškarca koji su odmah prevezeni u bolnicu. Kasnije je policija potvrdila da je jedan muškarac smrtno stradao. Doznajemo da je u bolnici preminuo strojovođa D.D. iz Rijeke (44), a njegov pomoćnik M.O. (23) iz Vinkovaca je lakše ozlijeđen. Nalazi se u KBC Rijeka na Sušaku.

Teretni vlak koji se kretao iz pravca Zagreba prema Rijeci prevozio je kontejnere i limove za riječku luku. Na ulazu u tunel Kupjak naišao je na odron, lokomotiva je udarila u odron, izgubila putanju i lijevom stranom udarila u portal tunela čiji je lijevi ugao odbijen od udarca. Pri tome je stojovođa ispao iz lokomotive i završio pod vagonom.

Vlak sa 16 vagona je na dijelu pruge gdje se dogodila nesreća vozio sporije zbog uspona.

Željeznički promet je u prekidu, a prijevoz putnika na spomenutoj relaciji se odvija zamjenski, autobusima.

Mjesto nesreće je posjetio i Zlatko Rogožar, predsjednik Uprave HŽ-a, a tamo su još uvijek vatrogasci DVD-a Kupjak, Ravne Gore i Javne vatrogasne postrojbe iz Delnica.

Komentara 27

ŠE
šestnapet
21:27 07.04.2011.

jednom prilikom kad smo kopali bagerom se prekinuo kabel od signalizacije za rampe u trenutku kad se to desi sve se rampe trebaju spustiti a kad smo ga prekinuli bagerom slucajno rampa se digla u zrak auto je projurio prijeje vlaka srecom niko nije stradao ljudi moji HŽ to je tuga i jad koliko samo pruznih prijelaza imaju neispravnih neko ce jos nogu polomit na njima

DA
Damac2
21:39 07.04.2011.

Naravno nas ministar prometa i veze Keljmendi nije uopce odgovoran. Krivi su cetnici i crveni kmeri

JO
josko
22:17 07.04.2011.

Nitko ne primječuje totalnu nepovezanost vijesti i slike, makar i tekst ispod slike priča o vijesti nesreče teretnog vlaka. A na slici je razvidno: 1. Radi se o putničkom vlaku; 2. Izgleda de se desio sudar putničkog vlaka i crvenog auta koji je odbačen do ograde. Površnost novinara je prilično sveopća ... i ovo sve je možda ne tako važno... ali \"bode oči\"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije