Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravičan sudar

Vlak naletio na kamion: 15 ozlijeđenih, lokomotiva iskliznula

vlak Đakovo Budrovci kamion
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/14
19.11.2012.
u 14:07

Petnaest je osoba ozlijeđeno u naletu vlaka na kamion-mikser. Nesreća se dogodila oko podneva u Budrovcima nedaleko od Đakova.

Petnaest je osoba ozlijeđeno u naletu vlaka na kamion-mikser. Nesreća se dogodila oko podneva u Budrovcima nedaleko od Đakova.

- Ozlijeđeno je 12 putnika u vlaku, strojovođa, pomoćnik strojovođe i vozač kamiona, a lokomotiva je iskliznula - priopćili su iz HŽ-a, ističući kako je prijelaz osiguran cestovnim prometnim znacima.

Kako doznajemo u policiji, teže ozlijeđenih nema. Vozač je kamiona nakon podlijetanja pod vlak izašao iz vozila i hodao. Vlak je vozio na relaciji Sarajevo-Budimpešta. Ozlijeđeni su prevezeni u osječku bolnicu.

Pruga je zatvorena do daljnjega, a putnici iz vlaka prevezeni su autobusima do kolodvora u Osijeku, odakle će nastaviti putovanje vlakom prema Budimpešti.

- I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometnu signalizaciju na željezničko-cestovnim prijelazima. Vlak ima dug zaustavni put, do 1500 metara, i na pruzi uvijek ima prednost prolaska - apeliraju iz HŽ-a

Ključne riječi

Komentara 7

RI
Ribič001
15:15 19.11.2012.

Još samo da dodam da onaj tko ne želi poštovati cestovne propise, taj bi se zaletio i u zid ispred njega, pa tako niti polubranici ne bi spriječili neodgovorne vozače da ne poštuju prometne propise. Svjedoci smo svakodnevnoj bahatosti, aroganciji i nekulturi u svakodnevici, pa i u prometu. Andrijin križ, znak "Stop" ili prometni znak za križanje s cestom s prednošću prolaza uopće se ne poštuju. Pitam se bi li vozač kamiona-miksera tako izletio bez zaustavljanja na križanju s drugom cestom?

BA
Bandit
15:16 20.11.2012.

Pametnom covjeku i savjesnom vozacu netreba nikakva rampa ...Dovoljan je znak smo da je pred tobom pruga....

RI
Ribič001
15:08 19.11.2012.

Bilo je samo pitanje dana kad će se na tom pružnom prijelazu dogoditi ovakva ili još gora nesreća. Na tom je prijelazu i ranije bilo takvih naleta. Na istoj pruzi nalazi se i željezničko-cestovni prijelaz u razini (ŽCPR) Čepin-Ivanovac. To je ,također, "crna točka" u prometu. Inače, na toj pruzi je brzina 100 km/h, a zaustavni put vlaka pri toj brzini ne smije prijeći 700 m. HŽ bi trebao s tijelima lokalne uprave i samuprave postaviti polubranike, ali ni to ne bi spriječilo bahate vozače da podlete pod vlak odnosno, da ne poštuju prometne cestovne propise. Bio sam svjedok lomova branika i polubranika na ŽCPR-ima koji još k tome imaju i svetlosnu i zvučnu signalizaciju. Kamio-mikser još uvijek nije jači od lokomotive! Sva sreća da u ovoj nesreći nije bilo smrtnih posljedica! Bogu hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije