Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANOVI MINISTRA

Orepić najavio reorganizaciju MUP-a u 2017.: 'Moramo ojačati operativne kapacitete'

Zagreb: Orepić i Srdarević predstavili Pregled osnovnih sigurnosnih pokazatelja u 2016.
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
01.02.2017.
u 13:31

Orepić je također najavio da tijekom posjeta Sarajevu planira povećati suradnju RH i BiH

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić na današnjoj je konferenciji za medije predstavio pregled osnovnih sigurnosnih pokazatelja u 2016. godini i najavio reorganizaciju MUP-a u 2017.

- Kako bi u budućem razdoblju bili još uspješniji i odgovorili na sve sigurnosne izazove, moramo ojačati operativne kapacitete i reorganizirati MUP, što će se dogoditi ove godine. Idemo u smjeru da dobijemo operativniji i da imamo racionalniji sustav. Na taj način ćemo pojačati interventnu sposobnost policije. S reorganizacijom krim policije i jednim dijelom MUP-a krećemo odmah, ostatak će se reorganizirati tijekom godine - rekao je Orepić, prenosi N1. Dodao je da je potrebno osigurati veću vidljivost policije i poboljšati status policijskih službenika.

Orepić je također najavio da tijekom posjeta Sarajevu planira povećati suradnju RH i BiH.

>> Orepić: Cilj Hrvatske je što prije biti dio schengenskog prostora

>> Evo koji su za građane najpozitivniji, a koji najnegativniji članovi Plenkovićeve Vlade!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije