Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. godišnjica smrti
Povratak na članak

Vlado Gotovac nije bio svetac, već samo čovjek od krvi i mesa

Poziv političara posve je izgubio na vrijednosti, o moralu da se i ne govori

Komentari 16

LI
livoguza2
18:42 07.12.2013.

Tko Vladu Gotovca smatra političarom, o politici pojma nema. Da je Gotovac bio političar, ne bi se spanđao s izrodima poput Goldsteina, Manolića, Boljkovca, Degoricije... A da je Gotovac bio pošten čovjek i hrvatski domoljub, to je. Laka mu hrvatskaatska gruda! Počivao u miru!

VL
KR
KroničarHr
19:58 07.12.2013.

Nevjerojatna je beskrupuloznost, cinizam i bezobrazluk da je Vlado Gotovac, istinski hrvatski domoljub, intelektualac i antikomunisticki borac bez obzira na cijenu, inace vrlo los politicar, postao svojevrsna tzv.demokratska ikona upravo svih onih koji bastine radikalne suprotnosti svega ovoga sto njega obiljezava trajno, upravo zbog toga sto je bio los politicar. Sto god napisali i izrekli svi ti koji nemaju ni trunke kredita pred nacijom, govoriti o Vladi Gotovcu, on ce zbog nepogrijesivoga povjesnoga sjecanja hrvatskoga naroda ostati njegov simbol.

VL
DU
Deleted user
17:34 07.12.2013.

U politici Gotovac Vlatko bio je, na žalost, korak do naivne budale. Slično kao i stranački mu sudrug Budiša Draško.

VL
CV
crna vrana
17:31 07.12.2013.

Gotovčeva -'Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje' precizno pogađa u srž aktualnog hrvatskog trenutka, reče kolumnistica i 'promaši ceo fudbal'. Naime, ona niskost politike vladajuće bolumente i njihovu odioznost prema neistomišljenicima imputira cijelom hrvatskom puku, što je notorna neistinastina ! Navodna posljednja rečenica, u Marseilleu ubijenog Aleksandra Krađorđevića- 'Čuvajte mi Jugoslaviju' preciznije pogađa u srž aktualnog hrvatskog trenutka, ali to zahtjeva širu eksplanaciju od referiranja na jedan novinarski uradak koji bi htio biti čitljiv panegirik Gotovcu, ali iscrpio se u svom mediokritetstvu i paušalnosti ocjene današnje hrvatske političke scene.

VL
SA
santos008
21:48 07.12.2013.

Tko hoce uciti ne mora biti kao on ,ali iz njegovog govora pred komandom JNA ,moze puno nauciti .Poslusajte taj govor na ''you tube'' ,ne jednom taj govor treba slusati svaki dan ,svaki Hrvat.

VL
Avatar airbizz
airbizz
20:20 07.12.2013.

gotovac je bio čovjek i rječju i djelom.malo tko se u politici može pohvaliti da je čovjek.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
18:26 07.12.2013.

Izrodio je takve kao Budiša, Pusić i Čačići. Samim time, uz sve vlastitie kvalitete, bio je katastroflana političar posljedicu čijeg djelovanja negativno osječamo i danas.

VL
Avatar tituš
tituš
10:27 08.12.2013.

Uz svo uvažavanje Vlade Gotovca, on je ipak sebe svrstao u žutilo! Nikad jedan čovjek nije samo savršen, pa ni ovaj, a i ono dobro koje je imao i što je radio pokvario je svojim političkim izborom!

VL
CI
cinbenik
12:34 08.12.2013.

Hrvati su lose nagovoreni 90itih od KC,da biraju neke cudne i neuke Hrvate...........Kada vec nismo smjeli glasovati za Racana,komuniste kao u Sloveniji,onda smo svakako trebali glas dati Gotovcu..........Sve bi izgledalo drugacije,sa vise zivih,manje stradanja i siromastva i sa puno vise postenja.......Bio je dosljedan i realistican,a ne zanesenjak koji brine kako obogatiti sebe,familiju i svju regiju,na stetu cijele Hrvatske i Hrvata.........Vlada je trebao povesti Hrvate 90ih........Ostaje samo da zalimo i nadoknadjujemo stetu sto nismo znali birati............

VL
DU
Deleted user
13:24 08.12.2013.

Nekako "slučajno" je u članku "zaboravljeno" napisati koliko su ga puta terorističke nasilne komunističke vlasti zatvarale. Upravo zato što je za njega na prvom mjestu bio čovjek.

VL
DU
Deleted user
14:08 08.12.2013.

Sukob između njega i FT-a traje od zajedničkog rada u Hrvatskom tjediku. Kao član uredništva lista FT se usprotivio zašto su se na prvoj strani emogranti koji su napali jugoslavensku ambasadu u Stockholmu nazvani ubojicama i teroristima i rekao "too su ipak naši dečki", a Gotovac ga je izbacio iz lista. E pa klimavac i kompromiser nije mogao sa FT-om i vrijeme je pokazalo koga su nastupajuća vremena i narod tražili. U povijest ulaze jaki.

VL
VA
vadis
21:37 07.12.2013.

Vlade Gotovac je uzor postenog covjeka i moralnog covjeka. Nazalost u Hrvatskoj nema puno takvoj ljudi. Kao sto je za vrijeme srpske agresije trebalo podrzati HDZ sada treba nazalost rusiti HDZ. Nisam rekao da trebamo biti za SDP ,koji je jako nesposoban. Treba traziti treci put.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.