Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.04.2014. u 11:46

Što znači poticanje medija da istražuju ulogu važnog svjedoka optužbe protiv članice vladajuće stranke kad dolazi iz vrha vlasti?

Očito je samo osoban problem Marijana Pešuna, šefa sisačke porezne uprave, kako se osjeća nakon komentara njegovih šefova i samog premijera Zorana Milanovića, koji nikad nije bio tako rezolutan i beskrupulozan u obračunu s potencijalnom neodgovornošću svojih omiljenih stranačkih drugova. Međutim, društveni je problem, i to jedan od većih, kako se nakon svih tih političkih poziva gotovo pa na linč jednoga od važnijih svjedoka u istrazi protiv SDP-ove županice osjećaju potencijalni svjedoci iz tog slučaja, ali i iz drugih mogućih slučajeva protiv vladajućih.

Što znači poticanje medija da istražuju ulogu važnog svjedoka optužbe protiv članice vladajuće stranke kad dolazi iz vrha vlasti? Poziv na linč i opstrukciju istrage! Potiče li to svjedoke da govore istinu ili da je zataje!? Zašto se uopće Vlada bavi tom istragom umjesto da baš u ovom trenutku motiviraju pravdoljubive.

Ovaj put nije riječ o stvaranju po svaku cijenu, a u svakom slučaju na štetu vladavine prava i autoriteta državnih institucija, loše percepcije o sudbenoj vlasti, ili naknadnom kažnjavanju zviždača, već o nezabilježenom i iznimno opasnom utjecaju na svjedoke.

Takve metode “vođenja istrage” na tako javan način sebi nije dopustila niti jedna vlada. Znamo da bi SDP-ovi ministri i premijer rado bili sudac u vlastitoj stvari, pa možemo pretpostaviti i kakav bi pravorijek donijeli, ali nedopustivo je da pokušavaju suditi radeći pritisak na svjedoke i zviždače.

Bez obzira je li riječ o slučajnosti, nebrizi ili prljavoj političkoj namjeri.

>> Slučaj Merzel: Istu vrijednost imao bi objekt od drveta i od cigle

>> Sudbina joj ovisi o raspletu slučaja Merzel

Komentara 27

BA
Black Angels
12:19 12.04.2014.

ah pocelo je pocelo hvata ih ocaj i prave gresku za greskom i vijerujem ( na srecu svih gradjana )da ce morati odstupiti i prije vremena jer do prijevremenih izbora ce morati doci jer sada je polako pocelo izlaziti van ( a imaaaa jos -samo se za sada nezna ) pocele su izlaziti van muljaze nazalost vladajuci ali kraj im je blize neog i misle stizu autobusi iz cijelog svijeta ne samo iz srbije jer ovi se prevarom dosli na vlast samo im sada ni prevara nemoze pomoci na svu srecu svih

AB
abendblatt
13:05 12.04.2014.

Ovaj SDP je deset puta gori od onog HDZ-a o kojem stalno govore, oni su prava politicka mafija koja skriva, zagovara i radi kriminalna djela, ukratko SDP je zlocinacka , Kriminalna organizacija na celu sa Milanovicem.

BS
bstrabi2
12:27 12.04.2014.

Pa to nije novost.Da se vlada mješa u pravosuđe.Zato ministar za pravosuđe.Nebi smio biti član ni jedne stranke,a on je iz SDP-a.Da je nestranaćki.Već bi i Linić bio optužen,a ovako nemože.Jer i on drži u šaci.To je sam Linić izjavio.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije