Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastupnička mirovina

Vladimir Šeks ipak nije osigurao povlaštenu mirovinu od 12.500 kn?

\'04.10.2011. Zagreb - Na konferenciji za tisak u Saboru Vladimir Seks je danas demantirao tvrdnje nekih medija da je Jadranka Kosor znala za optuznice iz Beograda.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
20.01.2012.
u 12:30

Stručnjaci smatraju da nije bilo prekida osiguranja iz radnog odnosa, a razlog je Šeksova izjava da u mirovini nije bio ni jedan dan, ali niti jedan sat.

HDZ-ov zastupnik Vladimir Šeks, čini se, ipak nije osigurao povlaštenu mirovinu od 12.500 kuna jer, kako piše Poslovni dnevnik, stručnjaci smatraju da nije bilo prekida osiguranja iz radnog odnosa, a razlog je Šeksova izjava da u mirovini nije bio ni jedan dan, ali niti jedan sat.

– Bez prestanka statusa osiguranika u Saboru po osnovi rada nije mogao ostvariti status umirovljenika i pravo iz mirovinskoga osiguranja – kazala je Dušanka Marinković Drača iz TEB Poslovnog savjetovanja te dodala:

– Ako mu nije prestalo osiguranje, što on kaže da nije, Šeks nije mogao ostvariti pravo na mirovinu, a ako to pravo nije ostvario, onda povlaštenu mirovinu nije ni mogao staviti u mirovanje.

Na postupak ostvarivanja prava na zastupničku mirovinu primjenjuju se odredbe Zakona o mirovinskom osiguranju koje se odnose na podnošenje zahtjeva, usklađivanje i korištenje mirovine. Pravo na mirovinu svaki osiguranik može ostvariti tek nakon prestanka osiguranja, piše u zakonu.

>>Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentara 76

CH
chemica
14:44 20.01.2012.

Neeeeee... Umrijet će nam Kajin od gladi.

MK
mali kukuriku
12:39 20.01.2012.

Uh yebote, čak je i ovaj \"pošteniji\" od Predsjednika.

GW
gone with wind
07:52 21.01.2012.

ja bih njemu dala i duplu mirovinu samo da ne gledam njegovu podbulu facu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije