Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politička igra?

Vladimir Putin dobitnik kineske Nobelove nagrade za mir

'Russia\'s Prime Minister Vladimir Putin speaks as he chairs a meeting in Moscow, on September 15, 2011. AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI/ALEXEI NIKOLSKY'
'ALEXEI NIKOLSKY'
15.11.2011.
u 11:18

Kako je objasnio jedan od organizatora, Putin je zaslužio nagradu zbog "umijeća u očuvanju svjetskog mira".

Ruski premijer Vladimir Putin dobitnik je ovogodišnje Konfucijeve nagrade za mir, što je kineski pandan Nobelove nagrade za mir. Nagradu dodjeljuje grupa kineskih akademija, a među kandidatima su bili njemačka kancelarka Angela Merkel i kineski znanstvenik Yuan Longping, prenose strani mediji. Putinu je glas dalo devet od 16 članova žirija.

Kako je objasnio jedan od organizatora, Putin je zaslužio nagradu zbog "umijeća u očuvanju svjetskog mira". Inače, ova je nagrada pokrenuta prošle godine nakon što je Nobelova nagrada za mir dodijeljena zatočenom kineskom prodemokratskom aktivistu Liu Xiaobou, što je izazvalo nezadovoljstvo Pekinga. Iako su se pojavile sumnje da je kineska nagrada za mir osnovana po naputku kineske vlade, članovi žirija to su zanijekali.

Komentara 9

Avatar flegmatik
flegmatik
12:56 15.11.2011.

Iako je vijest naocigled smijesna, vise je Putin napravio za mir nego Obama.

OB
-obrisani-
12:59 15.11.2011.

Cro,kineska kopija dolara?

DU
Deleted user
12:33 15.11.2011.

Kineska kopija mobitela, kineska kopija televizora, kineska kopija tenisica, kineska kopijas bicikla - a sad i kineska kopija Nobelove nagrade! LOL!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije