Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije zbog izjave

Vladimir Gredelj: Jovanoviću manjka kućnog odgoja

vladimir gredelj
Patrik Macek/PIXSELL
27.05.2013.
u 12:22

Osuda zbog komentara ministra Jovanovića na odluku Ustavnog suda Republike Hrvatske da ukine Zdravstveni odgoj stigla je i od odvjetnika Vladimira Gredelja.

Oštra osuda zbog komentara ministra Jovanovića na odluku Ustavnog suda Republike Hrvatske da ukine Zdravstveni odgoj stigla je i od odvjetnika Vladimira Gredelja.

U svom prosvjednom pismu Vladimir Gredelj, potpisan kao građanin poručio je kako su iznjeti komentari i izjave predstavnika izvršne vlasti kršenje ustavnog poretka, ali i nepoznavanje temeljnih pojmova iz područja trodiobe vlasti i pozicije Ustavnog suda, a ministra Jovanovića upozorio je i na pomanjkanje kućnog odgoja.

- Ovakav postupak potkopavanja autoriteta jedne od temeljnih državnih institucija ,a samim tim i povjerenja građana , bez presedana je i zahtjeva osudu čitavoga društva , pa pozivam sve institucije i istaknute pojedince da nađu načina dignuti glas protiv ovakvog protuustavnog , i stoga opasnog, neciviliziranog i antieuropskog ponašanja - stoji u prosvjednom pismu.

Gredelj je pozvao i prvog čovjek aeuropske komisije Paula Vandorena da upozori na neprihvatljivost ovakve komunikacije s Ustavnim sudom.

Podsjetimo kako je, nakon što je sutkinja Jasna Omejec poručila Jovanoviću i premijeru Milanoviću da oni nisu tu da kritiziraju odluke Ustavnog suda, Željko Jovanović oštro uzvratio:

- Pojedini članovi Ustavnog suda, prije nego što su političkim trgovinama ispod stola postali ustavni suci, sudnicu su vidjeli samo u američkim filmovima, a za samu Jasnu Omejec se mijenjao i Zakon o ustavnom sudu kako bi s 37 godina od obične asistentice postala ustavna sutkinja – rekao je ministar Jovanović.

>>Karamarko o Jovanoviću: Da ima savjesti dao bi ostavku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije