Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed radnika

'Vlada vidi da će RIZ opet početi zarađivati pa nas želi opljačkati'

prosvjed radnika,riz odašiljači,markov trg (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.09.2012.
u 14:01

Pokraj njih je prošao premijer Milanović, no iako su vikali za njim, nije ih niti pogledao.

Stotinjak radnika RIZ odašiljača okupilo se na Markovu trgu tražeći hitan sastanak s predstavnicima Vlade. Ne žele, tvrde, nadzorni odbor i upravu po političkoj podobnosti, već žele spriječiti pljačku u svojoj firmi.

– Naša Vlada radi na našoj likvidaciji zbog atraktivnog zemljišta, dok cijeli svijet želi naše usluge jer imamo najmodernije tehnologije. Zbog tog zemljišta ne dopuštaju  nam ni ESOP, odnosno radničko dioničarstvo, kako bismo sami odlučivali o svojoj sudbini – poručili su radnici.

Član uprave Milić Bijelić tvrdi da Vlada vidi da će RIZ opet početi zarađivati pa ih se opet želi opljačkati kako se to već godinama radilo.

– Radnici su prevareni za dionice, a dioničko društvo za 103 milijuna kuna. Mi ne tražimo tuđi novac, već ono što je naše i što smo sami zaradili. Da državi dugujemo i kunu, već bismo bili na listi poreznih dužnika – kazao je Bijelić te pozvao financijsku policiju da već sutra, ako treba, uđe u tvrtku gdje će, kaže, naći samo transparentno poslovanje.

Predstavnici radnika pokušali su ući u zgradu Vlade, no tamo im je rečeno da nema nikoga tko bi ih primio.

U međuvremenu je pokraj njih prošao premijer Milanović, no iako su vikali za njim, nije ih niti pogledao.

Komentara 19

CH
chemica
14:34 12.09.2012.

Što je "udarnici", vi biste opet dionice koje ste prodali? Da vam ih država pokloni ovaj put? Opet bi se malo igrali "samoupravljača"? Mrš. Nikad više. Sirotinja krampa, a buržuji gazduju. Prošla su vremena kada je sve bilo "naše" i kada se Štefa i Jozu pitalo za mišljenje. Sva sreća da je došao kraj tom "bolesnom" sustavu.

JA
james49
15:05 12.09.2012.

Dobili skoro pa besplatno dionice, rasprodali ih na crno prije dozvoljenog roka i sad kukaju.

ĆA
ćaćaća
14:14 12.09.2012.

sad će to čačić prepisat na sebe:)) a sve legalno:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije