Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krov nad glavom

Vlada: Srpski i drugi povratnici u RH bit će stambeno zbrinuti

vlada (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
03.03.2011.
u 20:36

Stambeno će se zbrinuti povratnici-bivši nositelji stanarskog prava koji se žele vratiti i trajno živjeti u Hrvatskoj, bez obzira nalaze li se izvan ili u RH.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o stambenom zbrinjavanju povratnika – bivših nositelja stanarskog prava izvan područja posebne državne skrbi. Stambeno će se zbrinuti povratnici-bivši nositelji stanarskog prava koji se žele vratiti i trajno živjeti u Hrvatskoj, bez obzira nalaze li se izvan ili u RH, i to pod uvjetom da nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu obiteljsku kuću ili stan na području RH ili na području država nastalih raspadom bivše SFRJ ili drugih država u kojima borave, ili da iste nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili nakon 8. listopada 1991. godine, odnosno da nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca. To pravo raspisuje se po treći puta, a prvi puta bilo je obljavljeno prije šest godina.

– Ponavlja se iz razloga ako se netko želi prijaviti, a nije to učinio u prijašnjem roku, pojašnjava Božidar Pankretić, ministar regionalnog razvoja. Prema nekim procjenama očekuje se da bi se moglo prijaviti nekoliko stotina osoba. Raspisivanje novog roka pripada mjerilima iz poglavlja 23., a učinjeno je i zbog skorog održavanja Donatorske konferencije.

Naime, prilikom prošlogodišnjeg posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića s hrvatskim predsjednikom i premijerkom postignuta je politička suglasnost da se do sredine ove godine održi međunarodna donatorska konferencija na kojoj će se prikupljati sredstva za stambeno zbrinjavanje izbjeglica na području bivše Jugoslavije.

Na konferenciji bi se trebao osnovati fond solidarnosti u koji bi donatori uplaćivali novac namijenjen integraciji izbjeglica u novim sredinama ili njihovom povratku, za što je glavni preduvjet stambeno zbrinjavanje, obnova infrastrukture i razvoj gospodarstva.

Komentara 372

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
22:26 03.03.2011.

HDZ i jest Četnička stranka

CV
cviki
00:15 04.03.2011.

Fantemlati ------------------- Sve OK

TA
tambora
20:51 03.03.2011.

Tako zbrinuše \"dve familije\" u POS-ovoj zgradi u Virovitici............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije